Uncategorized

Med barnvagn i Dublin – forts.


Vi är i St Stephen’s Green, denna gröna lunga i storstaden som är Dublin. Här sitter kontorsråttorna i sina fina kostymer och äter sina lunchmackor i gröngräset. Och vi har semester.  Bara sitter och tar igen oss innan vi tar ett till varv på stan.

Lite senare är vi tillbaka i parken igen. Det är augusti, högsommar och solen ler från en lagom molnbeströdd himmel. Anton sitter på en filt. Jag bygger torn av träklossar. Torn som min lilla kille aldrig tycks få nog av att rasera. Precis som hemma. För Anton tycks det mesta vara vardagligt och normalt och det är egentligen inget som tyder på att han på något enda sätt noterar att han är iväg på sitt livs första utlandsresa. Att få vara med mamma och pappa är det som betyder något. 

Så inte ska man rädas att ta med sig en bebis utomlands. Flygresorna gick också bra. Anton for illa av tryckförändringen när vi åkte genom Öresundstunneln med tåget, men märkte inget på flyget (kanske för att jag ammade honom). I övrigt sov han hela resan. Babysittern hade vi med oss, för taxiresorna från och till flygplatsen. Kostade, som barnvagnen, inget extra att ta med. (Vi flög SAS. Bonusresa sedan trippen till Söderhavet tre år tidigare.)  När vi checkade in barnvagnen och babysittern som ”Odd Sized Luggage” hade vi förresten Patrik Kristiansson före oss i kön. Carolina Klüfts sambo, ni vet. Han checkade in sina stavhopparstavar. Det är skillnad på ”Odd  Sized” och ”Odd Sized”!

Tillbaks till ämnet. Vi bor på Leeson Court Hotel, 26 Leeson Court Lower, alldeles nära St Stephen’s. Vi har bokat per e-post och förbeställt barnsäng till rummet. Så vi slipper släpa på resebarnsängen också. Det är nog att ha med sig ändå. Barnmatsburkar och blöjor och… Barnsängen är på plats när vi anländer, men i hotellets restaurang finns inga barnstolar. Men personalen springer genast ut på stan och köper en. Anton blir snart hela personalens favorit och det märks att de inte är vana vid så unga gäster. Som mamma myser man av stolthet.

Och det kan också vara ett tips faktiskt. Att välja resmål och hotell som inte direkt vänder sig till barnfamiljer. Allt är kanske inte anpassat i förväg, men bemötandet du får är istället översvallande.

Anton leker med klossar i St Stephen's Green
Anton leker med klossar i St Stephen’s Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s