jorden runt · resa med barn · resor

Jorden runt dag 36, Christchurch, Hejdå Nya Zeeland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ros i Christchurch.

I morgon, alldeles för bitti, flyger vi vidare mot Australien och Brisbane. Här i Christchurch har vi gått så att barnvagnen till slut gick sönder. Och köpt en ny. Vi har åkt spårvagn och paddlat kajak. Barnen har lekt på lekplatsen i botaniska trädgården. En fördel med Nya Zeeland är att de har bra lekplatser.

Spårvagnschaufförerna hävdar för övrigt att Christchurch har världens bästa kranvatten.

Dags att summera landet: För att vara ett land på andra sidan jordklotet där det lackar mot jul så här i början på sommaren och där solen rör sig motsols över himlen kanske vi är mest förvånade över att det är så oexotiskt. Nästan som S verige. Fast kallare. Inomhus vill säga. Mulna dagar. Annars har det varit som riktigt hyggligt svenskt sommar väder. T.o.m. riktigt bra ibland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anton vid en spårvagn som Albin kliver på.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Albin åker kanot.

 

7 kommentarer på “Jorden runt dag 36, Christchurch, Hejdå Nya Zeeland

 1. Hej på er!Har precis läst hela er blogg & känner mig vansinnigt inspirerad… Hittade den av en slump när jag själv satt & sökte lite information om liknande resa. Våra barn är nu 2,5 & 4 mån och vi ska åka om ca 2 år är tanken… Resrutten vi tänkt på är liknande er. När jag läste kom jag på att jag hörde dig på radio blekinge, det var nog då jag började tycka att jorden runt var en bra idé… Kommer fortsätta följa er resa här & hoppas att ni har det fantastiskt… Var i Australien förra året vid den här tiden så det ska bli spännande att se vad ni hittar på där :-)Oj mitt inlägg blev nog väldigt långt… Hoppas det är okej… Fortsatt trevlig resa… ni hör säkert från mig igen…Jessica

 2. Hej!

  Hittade din fina blogg av en slump och såg att ni varit bland annat på Nya Zeeland. För mig är det omöjligt att skriva under på din sammanfattning av landet. Där ser man hur olika uppfattning man får om man stannar länge och utforskar stora delar av ett land eller droppar ner några dagar. Men det handlar om helt olika sätt att resa – och tid. Det var säkert en fantastisk upplevelse för barnen – något som öppnar sinnen och trots deras ringa ålder nog ändå stannar kvar som något gott att bygga på!

  Fina bilder och en snygg layout!
  Vårhälsningar
  Ann-Christine

  1. I mitt fall hängde det nog inte så mycket på hur länge vi stannade. Och tre veckor är ju i alla fall mer än några få dagar. Jag tror mer det var det att vi kom till NZ efter några få dagar i Kalifornien och två veckor på Fiji. I jämförelse var NZ nästan som hemma. Kommer man direkt från Sverige upplever man det nog som mer exotiskt. :)

   1. Allt är relativt förstås. Vi var mycket i regnskogen och eftersom jag är trädentusiast vandrade vi naturligtvis i kauriskog också. Sydöns regnskog och glaciärer fascinerade mig eftersom det är enda stället på jorden som regnskogen går ända ner till glaciärerna . Tyvärr hann vi inte med fantastiska Stewart Island – det får bli nästa gång. Flora och fauna är ju oerhört speciella på NZ och än mer på SI. Dottern stannade kvar och jobbade med naturskyddet ytterligare en månad. Fantastiska naturmänniskor där som tar hand om sitt land på ett föredömligt sätt.

   2. Ja, mycket är annorlunda. Jag gillar t.ex- trädormbunkarna. Men mycket är också likt i flora och fauna, trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s