Den här bilden. Blev den bättre i färg eller i svartvitt?

Vad tycker du?

14 kommentarer

Under fotografi, jorden runt, resor

14 svar till “Den här bilden. Blev den bättre i färg eller i svartvitt?

 1. Jag gillar svartvitt bäst…

  Hemikram

 2. I färg just i det här fallet om du frågar mig. Detta för att färgerna i den översta bilden är så…ovanliga. Känns inte svenska. Och så snyggt att den ljusa, ljusa blå och den märkligt sandfärgade går om varann som vågor. Annars gillar jag svartvitt, det har onekligen en förmåga att göra även de sämsta bilder till konst. Spar tricket till de sämsta bilderna alltså. ;-)

  Och grattis igen!

  • Själv tycker jag att ljuset i bilderna måste vara nästan perfekt om det ska funka i svartvitt. Kan annars hålla med om att färgerna i ursprungsbilden är speciella. De är för övrigt amerikanska. :)

 3. Jag

  Jag älskar den färgkombinationen som är på bilden och säger helt klart färg! Glädjen och lättheten i den övre bilden försvann med färgen.

 4. Janne

  Sommarbilder blir bäst i färg. Ha en fin dag !

 5. oij vilken skillnad !! Så olika stämning i bildern ..mild varm sommar ,i färg …ser ut som en mulen ,nästan lite ut som ovädersdag i den svartvita versionen,tycker jag

 6. Jag

  Det kan nog stämma det du skriver till Aylala ovan. Mannens ansikte försvann helt i svartvitt, hela han blev svart och bilden lite hotfull.

 7. Svartvit = känns mer ”autentisk”, som om den är en del av ett reportage om surfning i försurade vatten eller nånting sådant. :p
  Den känns också mer daterad, som om den vore tagen på 1950- eller 60-talet. Jag gillar att surfarens skugga kontrasterar vackert mot vattnet, medan den smälter bort lite grann på färgbilden.

  Färg = Jag gillar den jättemycket. Den blå himlen och det blå vattnet smälter ihop vackert, samtidigt som den beiga sanden skapar ett spännande ”S”-mönster. Den är diagonalt uppbyggd vilket ger den ett djup. Och för mig känns det som om du tog bilden idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s