Jag tror att Instagram har en framtid trots Facebook!

Du har väl inte missat att Facebbok har köpt konkurrenten Instagram? För en miljard dollar! Det är rejält med kulor för ett litet fåmansföretag med ett par år på nacken!

Många instagrammare – användare av appen Instagram – har de senaste dagarna uttryckt oro för Facebooks avsikter.

Ibland när företag köper konkurrenter gör de det för att lägga ner den verksamheten. Facebook har tidigare köpt upp och lagt ner Gowalla, en annan social tjänst på nätet. Men Facebook har den här gången försäkrat att Instagram blir kvar. Varför ska man tro dem? Ibland är det en förutsättning för affärers genomförande att sådana löften ges. Vad är de värda i efterhand?

Visst är jag också lite oroad. Men jag tror på Instagram! Jag tror inte att Facebook lägger ner. Främsta skälet är att det skulle lämna utrymme för andra liknande tjänster. Det skulle bli många företag som Facebook måste köpa dyrt…

Instagram har idag ett försprång mot liknande appar. De har den kritiska massa av användare som behövs för att få jättesnöbollen i rullning.

Men skulle Facebook släppa fältet fritt vore framgångsfaktorerna ganska lätta att kopiera för andra: kopplingen till andra sociala media med kontinuerlig import av kontakter, det lättnavigerade flödet av bilder, enkelheten att ge feedback, möjligheten att tagga med sökord så att andra kan hitta ens bilder och inte minst möjligheten att snygga till bilderna man delar med hjälp av filter direkt i appen.

Att bara integrera dessa funktioner i Facebook är nog däremot inte lika enkelt. Fejjan är en betydligt mer komplex historia där det huvudsakliga användningssättet är att dela ut bilder bara till vänner och bekanta. På Instagram är det tvärt om.

Facebooks app är dessutom långsam och allmänt hopplös, förmodligen på grund av Facebooks många möjligheter. Att bara integrera Instagram där och ändå behålla användarvänligheten är nog inte helt lätt!

För första gången någonsin är nu Instagram den mest nerladdade appen! Många nya användare tror alltså på Instagram efter uppköpet. Kanske inte bara trots uppköpet utan även på grund av uppköpet.

Jag tror att Instagram har en framtid! Vad tror du?

20120411-170143.jpg

8 kommentarer

Under appar, bildredigering, instagram, sociala media

8 svar till “Jag tror att Instagram har en framtid trots Facebook!

  1. jag hoppas för dig och makens och alla som använder det skull…

    Hemikram

  2. Fan vet. Jag bestämde mig genast för att inte använda appen, om och när den nu kommer till Android, fast att jag väntat på det med spänning. Facebook litar jag inte på alls och jag antar att deras uppköp innebär att jag måste kopplas till dem på nåt sätt.

  3. Jaha, sedär, den har släppts nu ja. Synd på det där med Facebook då ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s