Karlshamn · sociala media · twitter

”Twittereliten är ingen riktig elit”

Uttalandet i rubriken gjorde en högt uppsatt chef i kommunen under den tiden jag fortfarande jobbade i Karlshamns kommun. Vem det är spelar ingen roll. Men uttalandet har gnagt i mig. Varför tror så många att det är så? Har de rent av rätt?

Bakgrunden till uttalandet var att jag tyckt att kommunen borde engagera sig på och använda sig av Twitter för att på ett bra sätt möta upp den twitterelit som varje år i augusti besöker kommunen ute på Tjärö, under SSWC.

Jag har nyss publicerat två inlägg här på bloggen om hur jag idag småpratat global ekonomi med arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg och mediakameliontism med Babben Larsson.

20130202-172431.jpg

Båda dessa räknar jag till den svenska twittereliten även om jag inte förväntar mig att någon av dem kommer att dyka upp på ”nördlägret” på Tjärö.

Men även de experter på sociala medier som brukar samlas där årligen är människor som har ett verkligt inflytande. Kanske inte alla. Men många.

Jag vet att själva ordet elit är laddat och för många negativt så länge det inte handlar om idrott. Men det används ofta just på Twitter om de människor som har det största inflytandet via detta sociala media. Och använt på detta sätt: Visst är twittereliten en riktig elit!

(För övrigt kan jag fortfarande inte hitta den chef som yttrade kommentaren i rubriken på Twitter. Däremot har Karlshamn numera en twittrande kommundirektör. Ett klart steg i rätt riktning. :)

En kommentar på “”Twittereliten är ingen riktig elit”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s