Har Instagram gjort mig till en bättre fotograf?

Positiv förstärkning. Man skulle kunna tänka sig att användandet av en app som Instagram skulle kunna fungera så.

Att jag som användare reagerar på de gillningar och positiva kommentarer jag får och utvecklar mitt fotograferande åt det hållet.

Att jag över tid alltså blir en bättre fotograf.

Vad säger du? De har tre bildsekvenserna visar de bilder jag lagt upp på Instagram strax efter påsk tre olika år. Kan du se vilka som är äldst? Kan du se vilka som är nyast? Vilka tycker du är bäst?

20130408-171407.jpg

20130408-171424.jpg

20130408-171441.jpg

13 kommentarer

Under fotografi, instagram

13 svar till “Har Instagram gjort mig till en bättre fotograf?

 1. Svàrt att säga, men för mig är det bloggen som har fàtt mig att experimentera med olika stilar, nu har jag börjat màla med ljus i mina bilder, tja jag tar min Samsung Galaxy och skriver en text i mörkret! Fast svart-vitt förblir min specialitet… Faktum är att jag inte hinner med Instagram längre… Vi har ju olika stilar som tur är… ☺

 2. Jag

  Jag tänker att det är själva fotograferandet som gör en till en bättre fotograf.

 3. Jag

  Nu har jag snabbt tittat igenom ditt Instagrambibliotek. Det är en imponerande samling du har där! Självklart har du utvecklats som fotograf under åren. Vad det beror på känner du kanske bäst själv. Det intrycket jag får är att du är noggrannare med motivvalet och kompositionen nu, du tar ”renare” bilder. Du är otroligt skicklig på bildkomposition. Nu vet jag inte hur det fungerar med Instagram. Beskär du bilderna eller är bilden som den blir i mobilen?

  Eftersom jag kände igen flera av bilderna visste jag vilka som var nyast och vilka som var äldst. I den äldsta sekvensen finns flera bilder där motivet är urfrätt och som du förmodligen inte skulle ha publicerat idag. Men där finns också några riktigt bra bilder som bilden på din sovande son. Årets bilder från fjällen är helt enkelt underbara.

  Självklart kan det vara så att feedbacken får en att anstränga sig mer, bli mer noggrann när man letar motiv bland annat. Jag vet ju själv att vackra naturbilder drar mer än andra motiv – eller där kanske jag ska säga, så var det förr. Det beror förstås på vilka som fastnar för ens bilder, men allmänt är det så. Ändå måste jag ta mina skrotbilder. Annars är det inte jag.

  Du är oerhört duktig och kreativ, Inger!

  • Tack för ditt långa svar.

   Det går att fotografera och beskära direkt i appen. Men vanligast är att jag fotograferar med vanliga kameramobilen och redigerar, bland annat beskär, i en app som heter Snapseed. Jag fotograferar långt många fler bilder än jag laddar upp…

   Det där med att naturmotiv är populärast känner jag igen. Vackra solnedgångar speciellt. Men precis som du publicerar jag ibland motiv som jag vet inte är lika populära. Bara för att jag gillar dem! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s