Ledarutveckling – reser både till någonting – och ifrån

Jag har de senaste dagarna haft en låttext av Adolphson & Falk malande i huvudet: ”vi reser inte till någonting, vi reser ifrån.” Jag var ung på 80-talet. och som ung var jag mycket förtjust i den där låten. Kanske för att den påminde mig om mina tågluffarresor. Men jag kunde aldrig riktigt ställa upp på själva texten. Jag reste ju till någonting. Inte ifrån!

Är på väg hem från det sista tvådagarsblocket i Kristianstads kommuns ledarutvecklingsprogram för chefer och arbetsledare. Och jag tänker att vi reser både till någonting och ifrån.

Vi reser ifrån ett mycket bra utbildningsprogram med en mycket bra ledare: Charlotte Källander från Trust. Vi har under resans gång lärt känna varandra och det innebär för min personliga del att jag tillförts mycket klokhet i ämnet ledarskap från de andra deltagande cheferna i Kristianstads, Osby och Hässleholms kommuner. Inklusive Kristianstads kommuns hamnbolag.

Vi har fått med oss kunskap om oss själva, om grupputveckling: hur man skapar effektiva team, om coaching och kommunikation, om konflikthantering, om innovativt ledarskap, omvärld och megatrender. Bland annat.

Vi reser också till någonting: till vårt dagliga ledarskap i vardagen stärkta i att vara oss själva. Vi reser också till ett förhoppningsvis fortsatt nätverkande i det team som bildats under resans gång.

Trevlig resa!

20130410-173219.jpg
Detalj från Bäckaskogs slott.

2 kommentarer

Under Kristianstad, ledarskap, mitt jobb, resor

2 svar till “Ledarutveckling – reser både till någonting – och ifrån

  1. Jag

    Det är alltid upplyftande att ha varit på en konferens eller utbildning som man känner har varit givande. Då är det skönt att resa till och längta efter att börja testa det nya. Underbar bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s