flickr · instagram · iPhone · sociala media

Perfekta sättet att få med en bild på Flickr Explore!

Vattenriket

På webben kallas det ”Explore”. I appen heter det ”Interesting”.

Det handlar om de bilder som av fotodelningstjänsten Flickr väljs ut och visas upp som de mest intressanta bilderna just nu inför användare runt om i hela världen.

Hur får man med sina egna bilder där?

Ja, jag har själv bara fått med några få bilder. Ändå vågar jag påstå att jag hittat det närmast perfekta receptet för att lyckas!

Nyckeln är gruppen Fotosöndag. Gruppen har startades från början av Maja Larsson och Mattias Jonsson. Numera har Maja hoppat av och istället hjälper infomastern Susanne Nilsson och Joakim Berndes till att driva Fotosöndag.

Till Flickr-gruppen finns också knutet en blogg där veckans tema presenteras på tisdagar. Och alla bidrag som miniatyrer på måndagar. Men det är på söndagar som den stora aktiviteten är. Då lägger alla deltagare upp var sin bild på Flickr. Som måste vara ifrån den aktuella veckan, på det valda temat. Och. Det är det fina i kråksången: Alla kommenterar och gillar andras bilder.

Det finns många grupper på Flickr. Men få där användarna lägger mer energi på att kolla och ge respons på andras bilder än på att lägga upp egna. Detta gör att Fotosöndag antagligen är en av de bästa grupperna på hela Flickr.

Vilken bild ska man då välja till Fotosöndag? Ett sätt är naturligtvis att ta med sig kameran ut och fotografera speciellt för temat. Det är sällan något jag har tid och energi till. Och det är ändå inte någon av de bilder som jag fotograferat speciellt för temat som sedan har hamnat på Explore.

De bilder som har hamnat där är samtliga fotograferade med iPhone eller iPad och av halvhygglig kvalitet rent tekniskt. Framförallt gällande skärpan kan man ha en del i övrigt att önska.

De flesta bidragen har jag först publicerat på Instagram och sett att de fått bra respons där. Och de har passat bra in på Fotosöndags tema den veckan. Om än ibland på ett lite klurigt sätt.

Det är mitt perfekta sätt att få med en bild på Explore. :)

Här är, utöver bilden ovan, mina fotosöndagbidrag som nått Explore.

20131125-195734.jpg

20131125-195749.jpg

20131125-195802.jpg

20131125-195817.jpg
Sternö Sanndvik

Uppdaterat: 2015-02-16

4 reaktioner till “Perfekta sättet att få med en bild på Flickr Explore!

  1. Du menar att knepet är att du kollar vilka som gillas. Ja, men det finns ju något som gör att just de bilderna gillas och det får du inte glömma. En kvalitet i bildseende och -kompositon kanske?

  2. Tyvarr har kvaliten inte det minsta med Explore att gora…det ar en alogoritm (alltsa digitserad process) som valjer vilka bilder som valjs med…forklarar varfor manga av explore’s bilder inte haller sa hogt fotografiskt varde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s