Vem är han?

20131127-164127.jpg

Vi har stannat för paus vid ett café mitt ute i ingenstans. Långfärdsbussen ska strax ta oss vidare på resan från färjeläget för Koh Chang till Bangkok. Året är 2009 och det är sista etappen på vår resa jorden runt. Efter Bangkok ska vi flyga hem till Arlanda via London.

Då får jag syn på dem. Som jag tänker där och då, två munkar som står och pratar. Den ena lutar sig mot en bil och röker. Jag tycker att det är lite anmärkningsvärt så jag lyfter kameran för att fånga scenen på bild.

Nu i helgen som gick, i november 2013 och knappt fem år senare laddade jag upp drygt 200 bilder från jordenruntresan på Flickr som en ren säkerhetskopiering. Därför ligger bilden nu bland de senaste i min fotoström där.

Det är anledningen till att jag nu börjar grunna på bilden igen: Vem är han egentligen? Munkar i Thailand brukar vara klädda i orange. Inte i vitt. Och när jag nu tittar närmare på hans klädsel ser jag att den även i övrigt avviker från den dräkt i ett tygstycke som munken han pratar med bär. Den vita dräkten är tvådelad och kortärmad. Så vem är han då? Läkare? Bär manliga läkare i Thailand kjol? Något annat yrke? Eller tyckte han bara att det var ett snyggt val som dagens ”outfit”?

Vad tror du? Har du någon teori?

6 kommentarer

Under flickr, jorden runt, resor

6 svar till “Vem är han?

  1. Snyggt fångat ögonblick! Men jag har ingen aning om vad outfiten säger om yrke…

  2. Jag

    Är det inte ganska vanligt i de där länderna med den typen av klädsel, svalare än långbyxor, särskilt om man inte har kalsonger under?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s