instagram

Instagram – Hur började det?

I juli 2010 laddades den allra första bilden upp på en app under utveckling som gick under kodnamnet ”Codename”. (Lite fyndigt där. Eller hur?!) Det var en bild av en hund och en fot som laddades upp av Kevin Systrom (@kevin). Kevin var en av grundarna till företaget och VD. Han hade tagit examen från från Stanford University 2006. En BS i ”Management Science & Engineering”. Därefter hade han, som praktikant, varit med i starten av Odeo som senare blev Twitter. Och jobbat på Google innan hans bildintresse och entreprenörsanda fick honom att starta något eget tillsammans med Mike Krieger (@mikeyk ) som även han hade en examen från Stanford University där han studerat symboliska system med fokus på interaktion mellan människa och dator. Under studietiden medverkade Mike i Microsofts team för PowerPoint och vid Foxmarks (nu Xmarks). Efter examen arbetade han på Meebo med ”användarupplevelser” innan han var med och startade Instagram. Där kom han att särskilt fokusera på design och utveckling.

Därmed är vi tillbaka till det där allra första fotot på appen som då hette Codename. Vad hunden som är med på bilden heter vet jag inte men att foten tillhör Kevins flickvän Nicole Schuetz framgår av att den numera är markerad i bilden som ”foto av” @nicole.

Tre månader senare lanserades appen för allmänheten som ”Instagram”. Och resten är, som man säger, historia.

View this post on Instagram

test

A post shared by Kevin Systrom (@kevin) on

2 kommentarer på “Instagram – Hur började det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s