Vart ska man resa i mars?

Idag har det varit två plusgrader, regn och blåst. Vi skulle ha åkt skridskor idag, sista dagen med istid för allmänheten i utomhusrinken i vår lilla stad. Så blev det inte.

Det är mars. En månad som inte är vinter men inte heller riktigt vår. I alla fall inte än. En utmärkt månad att resa bort.

Vi ska inte resa någonstans i mars men man blir ju sugen. Och om du har möjlighet finns det flera resmål att rekommendera.

För den som vill resa inom landet i mars rekommenderar jag lapplandsfjällen. Där finns en arktisk vildmarkskänsla och mot slutet av månaden har de redan längre dagar än vi här nere i söder. Men ändå massor av snö och några minusgrader. Det går att ta sig till Abisko (två stationer), Björkliden och Riksgränsen med nattåg.

20150301-185016.jpg

Vid Medelhavet är det ännu lite för tidigt för sol och bad och det gör att det är lite läge för storstäderna i området. Städer som Barcelona, Rom och Aten har väderprognoser som visar mellan 10-15 grader och enstaka dagar något högre temperaturer under första halvan av mars. Bra promenadväder.

20150301-190027.jpg

Ao Nang vid Krabi i Thailand är ett bra resmål för den som vill göra en långresa så här års. Här en bild från Instagram:

Jag har en bok liggande på bordet mellan soffan och läsfotöljen i vardagsrummet. Den heter ”resor – rätt tid – rätt plats” av Craig Doyle och föreslår i mars bland andra resmålen Yucatán i Mexico, Valencia i Spanien, Nepal, Chicago i USA, Marrakech i Marocko, Berlin i Tyskland, Whistler i Kanada, Ningaloo i Australien, Barsana i Indien, Perhentianöarna i Malaysia och Antigua i Guatemala.

Här en bild från Marrakech som jag hittade på Instagram.

Där talar väderprognoserna om 25 grader och sol just nu. Jag har aldrig varit där så det rycker allt lite i boka-fingret. Men nej, vi får hålla oss hemma. :)

2 kommentarer

Filed under resor

2 responses to “Vart ska man resa i mars?

  1. Jag

    Skulle helt klart välja fjällen just nu. Sol på snö, skidor…. längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s