Så använder du Instagram när du planerar en resa! 

  
Var finns den där vackra stranden med turkost vatten som du drömmer om? Är den verkligen så folktom som det ser ut på bilderna i katalogen? Hur ser hotellet ut i verkligheten som finns till ett så bra pris på bokningssajten du använder? Många gånger kan du hitta svaret på Instagram! Här är några olika sätt att använda Instagram när du planerar en resa:

1
. Inspireras av andras bilder. De du följer till vardags är ibland ute på resa och inte är det ovanligt att de då postar bilder på Instagram. Ibland har de det där lilla extra som gör att du stannar upp och tar reda på mer om resmålet. Jag har skrivit förut om hur jag hittade italienska Sperlonga via Helena Fribergs bilder i mitt flöde på Instagram. Hon i sin tur hade inspirerats av en annan instagrammare som vi båda följer. Som ringar på vattnet sprider sig tipsen om fina resmål.

~ memories ~ #latergram #Sperlonga #Italy #beach #backlight #silhouette | #hipstamatic #sergio #blanko일

A post shared by Helena Friberg (@helenafri) on

.

2. Är du sugen på att resa till något land men är osäker på vart i landet eller vill ha tips på utflykter? Börja följa konton från landet ifråga. När jag hämtade inspiration för en resa till Kroatien hittade jag ett par konton med bilder därifrån. Samma sak när jag planerade en resa till Cypern. Då följde jag några konton med restips från den medelhavsön. Sök på det engelska landsnamnet under ”personer” och du hittar flera konton att välja bland.

3. När du väl har hittat ett ortsnamn, en strand eller ett hotell som du är nyfiken på kan du söka på taggar eller platser och se vilka bilder som postats därifrån på senare tid. Sök gärna både på taggar och plats. Om där inte är allt för många bilder och du ska resa om – säg tre månader – då kan du även bläddra neråt bland bilderna tills du är 39 veckor bakåt i tiden. Då ser du hur det såg ut där vid den tiden förra året då du funderar på att resa dit.
Bilden överst i inlägget är från Konnos Bay på Cypern. Ett resmål som jag hittade efter att ha googlat efter nationalparker där och därefter sökt på taggen #capogreko. Bland bilderna från just Capo Greko fanns också bilder på den vackra badviken alldeles intill. Och jag sökte vidare och fann ännu fler bilder därifrån innan jag sökte efter hotell i närheten.

4. Hittar du någon som bor på resmålet eller är på resa där just nu kan du med fördel följa det kontot inför resan. Du kan även ställa frågor till de som varit där genom att kommentera deras bilder. Skulle de rekommendera hotellet de bodde på? Var badrummet fräscht? (Eller vilken annan fråga som är viktig för dig.)

Hur använder du Instagram när du planerar en resa?

12 kommentarer

Filed under instagram, resor

12 responses to “Så använder du Instagram när du planerar en resa! 

 1. Jag söker gärna inspiration på Instagram om resmål. Följer gärna några konton som specialiserat sig på ett visst ställe innan jag åker dit.
  Har dock inte använt det så mycket på det sättet du beskriver, men det är ju toppen om man vill kolla hur en strand eller hotell ser ut i ”verkligheten”
  Mycket bra tips!

 2. Vilka bra tips, jag inspireras mer via instagram men har inte riktigt använt det som du tipsar om – men det är ju verkligen ett toppentips som jag tar med mig till nästa gång! :)

 3. Bra och inspirerande tips! Jag är ju relativt ny på Instagram så jag kan inte svara på den frågan än. Däremot har jag, redan efter ett par månader, fått flera nya kontakter som säkerligen både skulle ge personliga tips och ses på plats. (Jag följer mest reserelaterade konton.)

  • Jag måste erkänna att jag (ännu) inte sökt upp nån av de jag följer på resa. Ändå följer jag flera konton runt om i världen. Många har jag följt länge. Det har väl bara inte blivit så helt enkelt. Delvis har det säkert att göra med att jag reser med familjen i och för sig. I och med att vi är fyra är vi ganska många att koordinera redan. :)

 4. Jättebra tips! Jag använder Instagram till att inspireras och kan också leta upp platser ifall jag ser nåt jag verkligen gillar.

 5. På ett helt nytt sätt efter att ha läst det här! :)

 6. Ja jag använder insta, Pinterest och bloglovin inför resor. Jag sparar inlägg i bloglovin och skriver ner resemål och sevärdheter i anteckningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s