bucket list · instagram · resor

Verklighetens Best Exotic Marigold Hotel

Såg du också filmen Best Exotic Marigold Hotel på TV igår? Blev du också sugen på att resa dit? Filmen är inspelad i två indiska städer och själva hotellet ligger i en tredje by. Här är några bilder från Instagram.

I går såg vi ettan på SVT. Idag hyrde jag tvåan och den var verkligen ”second best”. Men bra den också. Filmerna handlar om ett hotell i Indien som lockar till sig brittiska pensionärer genom att lova mer än det kan hålla. Romantik i livet slutskede. Varm humor. Och reseromantik ovanpå det.

Jag har fortfarande aldrig varit i Indien. Men man blir ju sugen. Filmerna är inspelade i Jaipur och Udaipur men själva hotellet, som faktiskt visar sig finnas i verkligheten ligger i en liten by utanför Udaipur som heter Khempur. Och hotellet heter Ravla Khempur.

.

Uppdaterad: 2018-12-08:

Har fått en del sidvisningar på det här inlägget idag. Så jag kollade runt lite på Instagram för att se om stället verkar finnas kvar. Och det gör det!

Instagrammaren Daisylong skriver på engelska för tre dagar sedan ungefär så här: ”När din mamma berättar att ni ska besöka plasten där de filmade the Best Exotic Marigold Hotel och du himlar med ögonen, och sedan tar tillbaka ögonhimlandet när det visar sig vara en fantastisk byggnad och en delikat lunch och noll andra människor där.”

3 kommentarer på “Verklighetens Best Exotic Marigold Hotel

  1. Just i dagarna nämner vi att vi längtar tillbaka till Indien. Missade chansen jag gavs att bli filmstjärna, behövde handla julklappar till barnen i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s