”Stenåldern slutade inte på grund av att stenarna tog slut” 

  

Jorden är den enda planeten med choklad. Det är också den enda planet där pengar har ett värde. Den som har en förmögenhet att förvalta över lång tid har alltså all anledning att se bortom kvartalsrapporter och blicka mot det långsiktigt hållbara. Hållbarhet har framtiden för sig därför att utan hållbarhet blir det ingen framtid.

Igår var jag på konferensen Urban Magma Meetingpoint. Den hålls i Rådhus Skåne i Kristianstad där jag jobbar. Egentligen skulle jag vara med på de workshops och studiebesök som hålls idag också, men annat har kommit ivägen. 

Det är av stort värde, tycker jag, att nån gång om året få möjlighet att blicka ut över de riktigt stora skeendena. Heléne Fritzon presenterade Kristianstads arbete med hållbarhet. Hon är en duktig talare. Även på engelska. Bland annat visade hon en filmsnutt med de fina uttrarna i Vattenriket. Mattias Goldmann pratade om vändpunkter som att 2014 var första året som tillväxten globalt gick upp trots att koldioxidutsläppen, lika globalt, gick ner. Ett första steg i rätt riktning. Han pratade också om small data som större än big data. Och om fallande oljepriser därför att ingen vågar investera i något som inte har framtiden för sig. Det var någon i publiken som la till att ”stenåldern slutade inte på grund av att stenarna tog slut.” 

Förra miljöministern Lena Ek pratade om skogens betydelse och potential i kampen mot klimatförändringarna. Föreläsare från bland annat Barcelona och Nantes pratade om deras hållbarhetsarbete. 

En inspirerande dag helt enkelt! 

#9 i #blogg100

3 kommentarer

Filed under Kristianstad, miljö, mitt jobb

3 responses to “”Stenåldern slutade inte på grund av att stenarna tog slut” 

  1. Inspirerande konferens du varit på..vi behöver alla mer positivitet i en värld som innehåller så mycket negativt. Vi matas med eländesrapporter dagligen som påverkar oss ..det vore bättre om man matades dagligen med lite hopp om framtiden.

  2. Spännande dag samt härlig bild :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s