resa med barn · resor · tåg · vackra platser

Är Monaco värt ett blogginlägg?

Är Monaco värt ett eget blogginlägg? Jag tycker väl kanske det. Det är ju trots allt ett eget litet land. Det näst minsta till ytan faktiskt, efter Vatikanen.

Vi tog tåget dit från Menton. E n kort sträcka på tio minuter – en kvart men ändå med två stationer emellan.

Av en slump råkade vi komma förbi entrén till stadens zoo. Då minstingen samma morgon spontant önskat sig ett zoo-besök var det bara att betala och se glad ut. Barnen var nöjda och glada men själv kan jag tycka att djuren genomgående satt i alldeles för små burar. Men utsikten över marinan och bergen var fin och det var ganska häftigt hur djurparken slingrade sig upp och klängde sig fast på en bergvägg.

För de andra tre familjemedlemmarna var detta första besöket i Monaco. Själv var jag här redan under en av 1980-talets tågluffar. Men jag kan inte minnas att jag den gången gick upp till Monte Carlo och den gamla staden. Det gjorde vi i alla fall den här gången. Och förvånades över hur lik den är Gamla stan i Stockholm. Där uppe åt vi också lunch.

Sen en promenad ner förbi den stora marinan med sin swimmingpool och så förbi casinot med alla dyra bilar utanför, ett kort stopp på ett café för påfyllning med vatten och glass och sedan tåget tillbaka.

Det var det landet det.
4 kommentarer på “Är Monaco värt ett blogginlägg?

  1. Tack för reportaget! Vi var i närheten under vår Europa-resa, men eftersom det var Formel 1 då fick vi höra att det inte var någon idé att försöka tränga sig in med vår husbil… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s