livet · resor

Surt att semestern är slut? Men tänk på det här!


Kanske börjar du också jobba imorgon efter en välförtjänt semester? Eller så har du redan börjat för nån vecka sedan? Eller har du en eller ett par veckor kvar? Oavsett vilket så känns det ofta surt när semestern är slut. Hängigt rent av. Det är inte så konstigt. Låt mig berätta varför.

Du har förmodligen varit ledig flera veckor nu på sommaren, mest troligt runt en månads tid. Du har sluppit att gå upp för att gå till jobbet på morgonen. Istället har du själv fritt kunnat förfoga över din tid. Kanske sova lite längre. Själv kunnat bestämma vad du vill göra. Oftast i samråd med några familjemedlemmar. Men ändå. Och ändå har du (normalt) fått ut full lön eller mer (semestertillägg) från din arbetsgivare. 

En sådan tillvaro verkar ju nästan lite bra för att vara sann. Faktum är att den är för bra för att vara sann. Och det vet du ju egentligen. Men kanske fungerar du som jag? Och i så fall känns det inte så. I så fall har kroppen så här mot slutet av sommarsemestern  liksom ställt in sig på den här behagliga tillvaron och det känns som att livet alltid skulle kunna vara så här.

Men tänk då på att det finns en anledning till att du får ut den där lönen i slutet av månaden. Och den anledningen är den insats du gör på jobbet. 

Du behövs.  Du gör en insats. Kanske är det en klen tröst just på semesterns sista dag? Men tänk också på att redan en bit in på den första arbetsdagen brukar det kännas bättre igen. Kroppen är oftast ganska snabb på att ställa om även åt det hållet.

Och semesterminnena finns ju också kvar att glädja sig åt!


Solrosorna på bilderna är ett av mina semesterminnen från sommarens rundresa i Europa. De växte på ett fält i norra Italien. Någonstans mellan San Marino och Verona.

3 kommentarer på “Surt att semestern är slut? Men tänk på det här!

  1. Solrosfält ..så vackert! Fint semesterminne.
    Man kommer fort in i jobbet igen ..och så börjar längtan till nästa semester..så är det man önskar att sommaren var lite längre..jag har 2 veckor kvar av min semester så jag kan njuta lite till..har precis varvat ner.

Lämna en kommentar