resor

Spanien – Playa de Calblanque och La Manga


Förra året när vi var på semester i Spanien gjorde vi två korta stopp i regionen Murcia på sydöstkusten när vi var på resa mellan Torrevieja och Granada. Ett vid stranden Calblanque i naturreservatet med samma namn för ett dopp i havet och ett i turiststaden La Manga för lunch. Det blev aldrig av att jag skrev om platserna då, men i dag när jag såg en fråga på Facebook om området tänkte jag att det kunde vara dags:

Playa de Calblanque
Om jag minns rätt så var det våra kompisar som vi besökt i Torrevieja som tipsade om stranden Calbanque som de länge tänkt besöka utan att det blivit av. Vi körde av stora vägen där det var skyltat mot reservatet. Och vi körde och körde på en smal grusväg. Först bar det av på en raksträcka rakt söderut och sedan slingrade sig vägen i en allt mer karg natur. Flera gånger undrade vi om vi var på rätt väg.

Men till slut kom vi fram till stranden och kunde doppa oss i havet.Eftersom det inte finns någonstans att äta eller handla vid denna naturstrand for vi vidare när vi badat färdigt till en turistort i närheten.

La Manga
Det är namnet både på en 20 kilometer lång landtunga, en turistort på denna landtunga och dessutom en sportanläggning inte långt från Calblanquestranden. Landtungan med sin nord-sydliga sträckning stänger nästan inne saltvattenlagunen Mar Menor (Lilla Havet) från Medelhavet (i området ofta kallat Mar Mayor; Stora Havet). Endast ett smalt sund i nordöst förbinder de båda vattnen. Det var till landtungan och turistorten vi begav oss för att äta lunch. Det var inte helt lätt att hitta någonstans att äta och vi upplevde bebyggelsen som riktigt stereotypt turistortig. Ocharmig.

2 kommentarer på “Spanien – Playa de Calblanque och La Manga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s