instagram · resor

En tant är en tant är en tant – berättelsen om ett misslyckat Instagramförsök


Du vet känslan i en del resebilder på Instagram? Det är som om de säger: ”Jag är här nu. Och det är alldeles, alldeles fantastiskt!” Landskapsbilder med människor i. Gärna den personen som har kontot ifråga. Det handlar inte nödvändigtvis om modebilder och tjusighet utan mer om människans glädje i mötet med naturen. Jag är svag för sådana bilder. Även om jag inte är mycket för selfies annars.

.
En gång har jag av en slump lyckats fotografera en sådan bild av mina barn vid Egyptens pyramider. Den blev jag så nöjd med att jag har publicerat den här på bloggen många gånger.

En annan gång, betydligt mer nyligen, gjorde jag ett försök att upprepa bedriften men med mig själv i bild. Det var en kväll när vi var på stranden i Kendwa på Zanzibar i Tanzania som  jag fick för mig att be min sambo fotografera några bilder av mig med min iPhone. Tanken var att åstadkomma just den där känslan som jag sett i många bilder på Instagram. Jag såg det stora turkosa havet med en ensam båt på. Jag tänkte att min turkosa scarf möjligen skulle kunna addera till bilden. Jag bad Anders att undvika att båten hamnade som en hatt på mitt huvud men glömde berätta att han inte skulle hålla tummen över mobilens kamera! 😂

Nåväl. Några bilder hann han trycka av innan tummen hamnade över kameran. En av dem ser du överst i det här inlägget. Men det blev aldrig någon publicering av någon av bilderna på Instagram. För när jag såg bilderna kände jag bara att en tant är en tant är en tant. Om du förstår vad jag menar.

Så här i efterhand tänker jag att om jag haft en strandklänning på mig hade känslan kanske blivit den rätta?

.

Och en solhatt kanske? När jag letade bilder till det här inlägget kollade jag nämligen efter bilder fotograferade vid The Rock på Zanzibar och konstaterade att det är fler än jag som misslyckats med att hitta den rätta känslan i den här typen av bilder. Men bilden nedan föll jag för. Kanske är det solhatten som gör bilden?

https://instagram.com/p/-bJRInQodt/

.

Eller beror det på att kvinnorna på bilderna som jag bäddat in från Instagram är yngre än jag? Kanske hjälper det vare sig med klänning eller hatt när en tant är en tant är en tant?

7 kommentarer på “En tant är en tant är en tant – berättelsen om ett misslyckat Instagramförsök

  1. Hahaha inlägget är bara så rolig! Jag tror inte att det har med åldern att göra utan att man måste ta flera bilder o flera vinklar och sen välja ut en som e bra. Jag har typ 100000 tals såna ”tant är en tant” bilder och sen måste man sitta och radera alla. Men som dig älskar jag såna bilder…lite fejka kanske men ändå så härliga!

  2. När vi var unga var det mest pinsamma en tant kunde göra att klä sig som om hon trodde att hon var tonåring. Nu är det kanske att ta en selfie som om hon var en tonåring? :-)
    Tror att vi får uppfinna vårt eget bildspråk kanske?

  3. Det är en härlig bild med berättelsen bakom. Tant eller inte har ingen betydelse, men kanske att kroppsspråket inte riktigt utstrålar den där känslan du var ute efter. Det såg inte din man, men själv skulle du naturligtvis lagt märke till det och instruerat personen i fråga. Sjalen gör sig verkligen bra till färgerna, men jag undrar om du inte skulle ha hållit den i handen/händerna och låtit den fladdra.

    1. Tack för tipsen! Jag har också tänkt på kroppsspråket. Jag tänker på armarnas vinkel. Som jag har armarna på bilden ser det mer ut som att jag tappat balansen än som att jag är hänförd över utsikten. Tror att jag provade fler varianter men då var det tummen som blev avfotograferad istället… :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s