resor

Skärpning Vingresor!


Jag har bokat en charterresa för första gången på nästan tio år. Orsaken att jag valde charter är främst för att jag var sent ute. Och då för att charter går enkelt och snabbt att boka. Trodde jag.

Efter att ha kollat först Vingresor, sedan Apollo och sist ”Fritidsresor” som numera även i Sverige heter Tui valde jag till sist ett paket med flyg och hotell från Ving.

Så långt var Vings sida bäst av de tre. Lätt att hitta och navigera bland alternativen. Resten vet jag inte eftersom jag bara provade att boka via Ving och inte någon av de andra två. Men Ving behöver helt klart skärpa sig.

Efter att ha valt flyg och hotell fick jag möjlighet att välja läge på lägenheten och måltider. Jag valde lägenhet med balkong mot trädgården och halvpension. Frukost- och middagsbuffé. Normalt äter vi hellre ute men det här hotellet ligger en bit ifrån någon av byarna längs den långa Alcudia-stranden på Mallorca. Så jag tänkte att det kan vara praktiskt med middag utöver frukost.

Men här tog det stopp. Jag trycker på ”gå vidare och betala” men inget händer. Provar då att ladda hem Vings app och går igenom hela proceduren igen men fastnar på samma ställe i appen som på webbsidan.

Nu kontaktar jag Ving via deras chat. Får där veta att deras hemsida inte alltid fungerar ”helt och hållet” med iPads och telefoner.

Förvånad över att det fortfarande kan vara så här år 2017 dammar jag ändå av den bärbara datorn (bokstavligen!) och provar där. Efter att ha gått igenom hela proceduren en gång till fastnar jag på samma ställe.

Ringer nu kundservice och får vänta en god stund i telefonkö innan jag får hjälp.

Resan blir till slut både bokad och betald. Och Sofie som hjälper mig både i chatten och på telefon är både trevlig och hjälpsam. Ändå Ving: Så här krångligt får det inte vara att boka på nätet 2017. Enda fördelen jag kunde se med att boka via er var att själva bokningen skulle gå smidigare än om jag bokat flyg och hotell var för sig. Det gjorde den inte! Faktum var att den blev betydligt krångligare. Billigare blev det inte heller. Så Ving: Varför ska jag boka via er nästa gång, tänker ni?

Uppdatering: och Vingresor skärpte sig!

33 kommentarer på “Skärpning Vingresor!

 1. Att hävda att ”det inte fungerar med den webbläsaren på den enheten” är amatörmässigt. 2017. Det ska bara fungera, så vida man inte kör något gammalt Internet Explorer-härk från 2012.

  1. Jag använde Safari i paddan, hyfsat ny version i alla fall. Mindre än ett halvår. Windows 10 på datorn och en kanske 9 – 12 månader version av Google Chrome. Inga konstiga varianter, enligt mig…

 2. Hoppas att du får svar. Med så mycket krångel skulle jag nog valt nåt annat för så skrockfull jag är ser jag det att det är nog bäst att inte åka just med dem.

 3. Oh vad härligt, min man och jag kom hem från Mallorca för en vecka sedan och vi bodde söder om Alcudia, Hotel Palace de Muro. Läs gärna min blogg. Jag skrev bara första dagarna det krånglade för mig sedan med att skriva. Men vi längtar redan tillbaka. Vi reste med Solresor

 4. Tråkigt med krångel och de borde nog förbättra funktionen på hemsidan. Men så härligt att komma i väg och ha det skönt på varmare plats. Förhoppningsvis fungerar allt på plats bättre :)

 5. Jag har inom loppet av februari och mars bokat 2 olika resor med Ving att göra längre fram i år och början på nästa. Bokade via min dator och Google Chrome Hade inga som helst problem när jag bokade. Gick snabbt och smidigt med båda. Kanske du har råkat ut för ett tillfälligt strul..
  Åkte min förra resa med Tui men då blev jag besviken på både hotell och annat som inte alls svarade på mina förväntningar och beskrivningar.
  Har åkt en del med Apollo och varit mycket nöjd. Likaså Afrikasafari som var kanon.
  En av resorna som jag bokade på VING nyligen fanns inte på Apollo så det var därför jag bokade VING denna gång. Nu hoppas jag bara att vi blir nöjda på plats också.
  Önskar dig en trevlig Mallorcaresa. Där är fint!

 6. Dummaste svaret jag hört. Jag bokade en gång via Ving. Kommer inte hända igen. Bokade 7 mån (!!) före avresa. Tre dgr före avresa fick vi mail om att de dubbelbokat oss o föreslog ett annat hotell som inte alls motsvarade det vi ville ha. Försökte få svar på varför det just var vi som blev flyttade till annat hotell, men fick aldrig svar. Avbokade allt. :(

 7. Vi gick igenom samma strul i veckan. Jag gav upp. Gubben kämpade på. Tror att han fyllde i allt 5-6gånger innan det gick igenom. Pratade med kundtjänst flera gånger. Det tog en hel kväll, iställer för några minuter!
  Skärpning ving!

 8. Helt otroligt! Du borde kopiera adressen till detta inlägg och publicera det på Vings sida på Facebook. Skulle vara intressant om de väljer att publicera det. Gör dom det inte så beror de på att de är medvetna om problemet. Bloggarnas räckvidd ska icke förringas.

   1. Fattar inte hade problem med kommentarerna. Ta gärna bott dubletterna om du vill. Blev nog minst tre stycken.

 9. Hej Inger,

  Tack för att uppmärksammar oss på det här! Mitt namn är Karin Eriksson, Social Media Manager på Ving. Vi har sett ditt inlägg och det är bra att du hör av dig när några av våra funktioner inte fungerar optimalt. Vi lanserade en ny testversion av prislistan och dessvärre fungerade den inte som den ska. Vi arbetar för fullt med att åtgärda problemet.

  Eftersom du har varit så uppmärksam på att identifiera utmaningar så kanske du kan hjälpa oss att skapa en bättre hemsida? Här kan du anmäla dig till att bli webbtestare: http://bit.ly/2q8JKi9.

  Ha det gott!

  Karin

  1. Bra att ni tar tag i problemen. Bokningssidor med bra funktionalitet tror jag är A och O i kampen om kunderna. Inte minst för charterbolagen där just en enklare bokning numera är snart sagt den enda riktiga fördelen för kunderna. Men jag hoppas på att resan blir riktigt trevlig och kanske rent av överträffar mina förväntningar! :)

   1. Hej igen,

    Tänkte bara höra av mig och meddela att felet är åtgärdat igår och det ska fungera igen. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår hemsida för att den ska bli smidigare för våra kunder. Vi gör många A- och B-tester och utvärderar löpande hur användarvänlig vår hemsida är och hur vi kan göra den bättre. Som sagt så är du varmt välkommen att anmäla dig som webbtestare så vi kan bli ännu bättre.

    Anmälan till webbtestare: http://bit.ly/2q8JKi9

    Om du har några andra funderingar kring din resa kan du kontakta våra reserådgivare på telefon eller via sociala medier.

    Ha en riktigt skön resa! :)

    Karin
    Social Media Manager, Ving

 10. Hoppas dom upplyste om att bokar man via Ica-får man alltid en ganska bra rabatt på alla deras resor=) Jag har bara bokat ving-resor via ica.se/ving och det har funkat fint.

  1. Nej, det sa de inte ett ord om! Nu har jag inte Ica-kort men det kan ju vara värt att skaffa en annan gång om det blir aktuellt med fler Ving-resor. Tack för tipset! :)

 11. Urk! ;-) Tur jag inte gillar att resa. Och eftersom jag inte har någon erfarenhet av det så skulle jag kanske råka illa ut ifall jag gav mig av. Gangsters känner ju genast av att man är en gröngöling. Så vem vet vad jag hade råkat ut för för om jag gav mig av.
  Men det är inte sådana tankar som får mig att avstå. Jag tycker bara att det är så obekvämt och ointressant. Hellre är jag hemma och läser, eller sysslar med mina bilder och umgås med kompisar.
  Det finns egentligen bara en sak jag skulle vilja se och det är Machu Picchu. Men det får vara. Fast tänk vilka bilder jag skulle kunna ta där, såvida inte alla turister är i vägen framför objektivet.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s