resor

En tur till medeltiden


Vi har fyra timmar mellan tåg i Stockholm. Vi väljer att tillbringa en del av den tiden i en annan tid. I medeltiden. Besöket kostar gratis.

Medeltidsmuseet
Museet ligger på samma holme som riksdagshuset och är resultatet av ett garageprojekt som aldrig blev färdigt, i och med att resterna av Stockholms medeltida stadsmur hittades här. Runt stadsmuren har miljöer från medeltiden byggts upp och vi möter kvinnan som drabbats av pesten, tittar in på en krog, och in i en klosterträdgård, köpslår om dagspriset på kringlor med en bagare, ser hantverkare i arbete, tittar ut över galgbacken och studerar en riddare på en häst. Bland annat.

Barnskor
Det finns så klart mycket att tänka och tycka om det som ställts ut. Mest rörande ändå, tycker jag, är ett par barnskor. Så lika oss de var ändå. De där människorna som trampade Stockholms gator först av alla. Stora och små. Då som nu.


9 kommentarer på “En tur till medeltiden

  1. Där har jag inte varit, tack för tipset! Med en blivande arkeolog i familjen har historieintresset väckts till oanade höjder ;)

  2. Vad vi gillar mest är hur ni utnyttjar ”mellantiden” till något extra, inte bara väntan. Annars blir man oftast bara arg om resan mot all planering måste innehålla väntetider.. Ser jättefint ut i fjääen på era Instagram bilder ! (Avundsjuka..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s