blogg · resor

Problem att kommentera i bloggar


Nu ska jag berätta varför jag nästan aldrig kommenterar direkt i bloggar om jag inte kan göra det som inloggad i WordPress. Och även fått problem med det också. Men hittat en lösning.

Värt ett försök
Det här gäller bloggen Dryden men skulle kunna vara många. Tänkte att det var länge sedan jag försökt kommentera i någon blogg som oinloggad. Kunde vara värt ett försök. Jag börjar med att fylla i alla uppgifter. Vilket tar en stund. Sedan klickar jag i att jag inte är en robot (så här tidigt på morgonen är jag inte helt säker, men ändå).

Kommenterar
Sedan skriver jag min kommentar som den här gången är en reflektion kring en flygplanstyp som tydligen slutat flyga på Östersund, om jag förstod inlägget rätt. Jag skriver om när jag flög med en Saab Fairchild från Rarotonga till Aitutaki 2001 och hur det kändes ganska cool att jag och flygplanet var födda i samma stad på andra sidan jordklotet.

Lönlöst
Sedan klickar jag på ”skicka kommentar”. Och sedan. Ja, inte skickas kommentaren… Så då försöker jag några varv till. Innan jag ger upp och skriver det här istället. Ja, jag läser bloggar från iPad. Nej, jag tänker inte släpa med mig en laptop på tåget när jag pendlar…

Problem i WP-appen
Just nu har jag dessutom problem med att WordPressappen har blivit jätteseg och laggar hela tiden när jag ska kommentera via den. Milt sagt frustrerande. Ofta när jag läser i bloggar dyker det upp en fråga eller tanke som jag vill dela med mig av till den som skrivit. Men jag vill ju inte lägga ner en massa arbete förgäves. Eller lägga hur mycket tid som helst…

Lösningen
Lösningen just nu har jag upptäckt är att läsa och kommentera bloggarna som inloggad via Safari, iPadens webbläsare. Då hänger det sig inte när jag kommenterar. Förutsatt då att jag faktiskt kan kommentera som inloggad…

Bilden ovan är från Aitutaki, en av öarna i lagunen.

19 kommentarer på “Problem att kommentera i bloggar

 1. Man blir frustrerad när man har skrivit en utförlig kommentar och så händer ingenting när man vill skicka iväg den. Mitt WP-ID funkar inte överallt men då använder jag min googlesignatur i stället. Oftast lyckas jag då men ibland ger jag upp och struntar i att kommentera i stället. Hos en bloggvän kan jag inte kommentera från datorn utan måste göra det från mobilen. Underligt och oförklarligt men när man hittar en lösning funderar man ofta inte så mycket på varför ;)

 2. Intressant iakttagelse. Jag har inte problem alls. Mina enheter hänger bra ihop, iPhone, iPad och datorer.
  Ibland hänger sig dock WP appen, men då startar jag om enheten och allt fungerar som det ska.
  Men å andra sidan kommenterar jag nästan aldrig utanför plus att jag har blogg både på blogger och blogg.se så det underlättar.
  Men håller med att det är jobbigt att kommentera utanför den egna sfären.
  Testa att ominstallera appen i båda dina enheter. Kan ju också hjälpa.
  Tyvärr går man ingen hjälp längre hos supporten. I alla fall fick jag inget svar där på senaste 2 gånger. 😩

  1. Jag installerade om appen sedan även funktionen att skriva nya inlägg hängt sig. Det gick inte längre att ladda upp bilder. Men nu får jag inga notiser om kommentarer längre, vilket jag ju gärna vill ha….

   1. Ett mejl för varje kommentar + gillamarkering plus när någon av de bloggar jag följer uppdateras. Går så klart att välja bort mejlen någonstans. Har bara inte hittat var…

   2. Du går in på ”jag” i telefonen i WP och kollar och klickar på notis vad det nu heter. Och för kan du klicka ur det du inte vill.
    Hoppas att jag förklarat det rätt annars gör jag det igen. 😀

 3. Väldigt frustrerande när det händer. Ibland löser det sig efter ett tag. Wp har gjort många ändringar den senaste tiden och jag kan tänka mig att det drabbar folk på olika sätt. Mig har det drabbat så att jag inte kan se mina bilder stora och jag vet således inte hur folk ser dem. Där handlar det tydligen om ändringar som har gjorts för retinaskärmar. Jagärinteenrobotförfarandet ogillar jag storligen, det blir mycket klickande.

  1. Det är jobbigt med teknikstrul. Min WP-app hängde sig helt så att jag inte ens kunde skriva inlägg längre. Installerade då om den. Nu är alla mina inställningar borta och jag får inga notiser längre i appen. Suck. Men. Men. Det är väl ett i-landsproblem….

   1. Egentligen är det ju inte det. Många u-länder kommer stort vad gäller datorer och mobiler. Redan för femton år sen när vi var i Indien var det spännande att se hur kvinnor i saris ute på landsbygden grävde för kabel, hur studenter ideellt jobbade med datakunskap för fattiga skolbarn, hur internetcaféerna fanns även i de minsta hålor, ofta drivna av kvinnor. Så bokstavligen är det inte längre ett i-landsproblem.

    Det drar för mycket hjärnkraft och tid att hålla på med att ominstallera. Maken får inte skrivaren att funka efter en uppdatering och jag har problem med bildstorleken på bloggen. Suck säger även jag.

 4. Oj jag förstår ingenting här? Jag kommenterar alltid på bloggar men aldrig som ”inloggad”. Vad är det? WordPressbloggar är jättesvårt. Mina kommentarer kommer ofta inte fram där, utan hamnar i papperskorgen …

  1. Jag kan kommentera på vissa andra WP-bloggar när jag är inloggad. Är osäker på om detta enbart gäller WordPress.com eller om det även gäller vissa andra WP-bloggar.

 5. Som sagt har jag också ibland problem med vissa typer av bloggar. Med wordpressbloggar vet jag oftast inte riktigt om kommentaren faktiskt skickats iväg, ibland kommer jag in på bloggar som inte alls har något inloggningsalternativ som passar mig, det är värst, jag tycker att det alltid borde finnas ett alternativ så man inte behöver logga in någonstans alls! Hos mig är det busenkelt att kommentera, det enda som ibland kan hända är att en kommentar märks som misstänkt spam och då syns inte kommentaren förrän jag godkänt den. Men inget robotstrul eller liknande på min blogg :)

 6. Fast. Om det är löpande problem med att kommentera på en specifik blogg så finns det ju oftast kontaktuppgifter till personen bakom bloggen. Dra iväg ett mail, för det är ju inte säkert att berörd person läser sådana här inlägg där problemen beskrivs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s