instagram · resor

Nettes hotellbesvikelse i Las Vegas

Nette Holmblad i Las Vegas: ”När man tror att man bokat den första bilden men möts av den andra.”

Så skrev Nette i en grupp för oss som gillar att resa som finns på Facebook. Hotellet heter Days Inn Wild Wild West och ligger i Las Vegas, USA. ”… var verkligen vilda western 😂”, fyllde hon i.

Mina kommentarer:Den översta bilden är fotograferad med vidvinkelobjektiv, vilket får poolen att se större ut än den är. Sånt är lurigt.

Sedan kan jag ju även fundera över varför det inte är vatten i poolen? Om det beror på att det är lågsäsong kan man ju fundera på ifall det framgår av hotellbeskrivningen att poolen är avstängd delar av året. För även om det nog är få hotellgäster som planerat att bada i Vegas i mars så tar det ju bort en hel del av intrycket av hotellet rent visuellt när poolen är tömd. Det som på den översta bilden ser ut som ett enkelt men mysigt hotell ser på den undre bilden bara enkelt ut.

Nette skriver ”nä, de renoverar poolen sa de. Men står inget på sidan.”

Hur du undviker sånt här

Två bra sätt att kolla upp hotell innan du bokar:

1. Kolla om du kan hitta bilder på Instagram och/eller TripAdvisor från besökare.

2. Läs andras recensioner, särskilt de på bokningssajterna. TripAdvisor dras med en hel del falska recensioner.

I det här fallet har jag kollat i efterhand på både Instagram och Tripadvisor samt i hotels recensioner. Och även om det framgår av bilderna att poolen är mindre än den ser ut att vara på vidvinkelbilden ovan och även om det finns många besvikna gäster – så är de besvikna på andra saker än just poolområdet. Det finns också en hel del nöjda gäster. Betyget ligger någonstans kring mitten och många bedömer hotellet som prisvärt.

Så. Slutsatsen är att även om du gör bra research kan sånt här hända. Om det hände mig skulle jag först klaga på hotellet och kräva prisavdrag, sedan hos Hotels och sist höra av mig till Allmänna reklamationsnämnden om de kan göra något.

Översta bilden är ett faksimil från Hotels och den andra bilden är publicerad med fotografen Nette Holmblads goda minne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s