livet

Halloj världen! Hej då!

Halloj världen!

Ni måste ha en idé

Om vad ni ska ha mig till

Om ni inte ska ha mig till

Det enda jag kan

 

Halloj världen!

Vad är det ni vill?

Av allt annat jag kan?

Vad tycker ni jag duger till?

I ett annat land?

 

Halloj världen!

Jag tar på mig läderjackan

Och går ensam

Och det finns en väg, en plats i solen

För denna människan

 

Halloj världen!

Jag går på tunn is

Vem vet om den bär?

Jag kan inte längre

Vara här

 

Halloj världen!

Det finns ett sammanhang

De som vill ha mig

De som förstår

Det är dit jag går

 

Hej då!

11 reaktioner till “Halloj världen! Hej då!

  1. Du är så modig. Jag skulle vilja våga resa som du gör, men jag är alltid så rädd. Min rädsla gäller imte mig själv utan jag är alltid så rädd att de jag reser med ska bli sjuka. Jag har rest en hel del men jag är rädd. Jag är mest rädd innan vi åker, när vi är utomlands njuter jag av varje dag som har gått bra. Det är först när jag är hemma igen jag kan tänka igenom resan och njuta av den.

  2. Det krävs mod att byta väg och påbörja en resa! Allt som oftast kan man se tillbaka och undra varför man inte gjorde den tidigare. Å andra sidan hade den kanske inte behövts om man inte gått igenom vissa svårigheter och fått just de erfarenheterna. Man bara vet att nä, nu är det dags. Glömmer aldrig vart på vägen till jobbet jag hade 16 mil hemifrån som det slog till i skallen och jag kände att – nej nu är jag färdig med det här – jag flyttar hem. Sade upp mig samma dag. Jag fick inspirationen från Babbens bod ”Jag vägrar dö nyfiken” och har tackat henne för den insikten. Lycka till framöver, vilken resa det än gäller! Kram

  3. Jag instämmer i Lenas (Suttecitys) ord här ovan. Lycka till på din resa! Det blir spännande att se vart den för dig. Fin dikt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s