resor

Jag skrev ju aldrig om Verona


Jag skrev ju för lite sedan ett sammanfattande inlägg om den stora Europaresa med bil som vi gjorde sommaren 2016. Jag lovade då att återkomma med ett blogginlägg om Verona. Det har fortfarande inte blivit av.

Grejen är att vi bara hade en eftermiddag och kväll här. Och att det är lite svårt att ta in så mycket som allt det som finns att se i centrala Verona, på så kort tid. I den här norditalienska staden som ligger vid en flodkrök, inte långt från Gardasjön, strax innan det nästan ändlösa slättlanskapet möter de rakt uppåt strävande Alperna.

Förutom Rom så finns det ingen stad i italien som har så många antika lämningar som Verona. Därtill massor från medeltiden och framåt.

Vi stosade i alla fall omkring, åt middag och promenerade lite till. Och jag fotograferade massor.

Efter middagen, då vi ätit carpaccio, såg vi bland annat Porta dei Borseri som var den stora stadsporten i Veronas ursprungliga stadsmur, byggd under det första århundradet efter vår tideräknings början. Men det visste vi inte då, det fick jag googla fram i efterhand. Men att det var en rest från antiken, det kunde jag förstå, redan där och då:

6 reaktioner till “Jag skrev ju aldrig om Verona

  1. Två ungherrar i Verona ploppar upp i huvudet när jag läser namnet. Shakespeare och ni, gott sällskap. Vad var det som gjorde att ni bara stannade en eftermiddag och kväll där? Det känns väldigt kort och som du skriver svårt att hinna bilda sig en uppfattning om staden. Mysiga bilder, särskilt den från gränden. Lite synd att bilderna inte är klickbara, de syns större i läsaren dock.

    1. Vet inte varför bilderna inte är klickbara längre. Har inte noterat innan att detta ändrats. Måste vara något i WordPress som ändrats….

      Vi höll ju väldigt högt tempo hela resan eftersom Anders hade en lista med resmål han ville se och jag en annan. Verona var väl egentligen inte på någons lista men låg mitt emellan San Marino som var på Anders lista och Lago di Braies som var på min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s