mitt jobb · resor

Vardag igen – pekar pilarna uppåt eller neråt?


Vardag igen. Bilden är ifrån stolsryggen mittemot. På det lila Pågatåget, Skånetrafikens pendeltåg.

Men pekar pilarna uppåt eller nedåt? Är det kanske lite som den där om färgen på klänningen? Att det sitter i betraktarens ögon.

Jetlag
Jag är nog minst en smula jetlagad. I natt klockan två vaknade jag och undrade i vilket hotellrum jag befann mig. Dörr, fönster, skåp hyllor och en strykbräda som stod framme. ”Var är jag?”, tänkte jag. Innan jag insåg att jag var hemma igen. Strax efteråt vaknar min sambo till och mumlar något om att han inte känner igen sig, men att vi är ju hemma.

Tyngsta måndagen
Regndroppar mot rågfönstrets ruta. Kyla i vinddraget när dörrarna öppnas. På väg till jobbet igen. ”Det är måndag mina bekanta”, som Grodan Boll skulle ha sagt. Den tyngsta måndagen på hela året. Måndagen efter sommarsemestern.

Vardagens pilar
Det tar alltid lite tid att ställa om. Den här gången lär jetlagen bidra. Men går vardagens pilar uppåt eller neråt? Framåt eller bakåt? Jag tänker att det är som med Skånetrafikens pilar. Det sitter i betraktarens ögon. Och att i viss mån kan du välja vilket perspektiv du väljer. Semester är behagligare än vardag, men vardagen är en förutsättning för semestern.

Uppåt
Jag väljer att försöka se det som att vardagens pilar bygger uppåt. I riktning mot samhällsnytta. Och mot nya semestrar och nya äventyr. Även om det känns lite tungt just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s