krönikor · resor

”Världen – det är jag!”

– Kortkrönika –

Det heter att du är vad du äter. Det är sant. Men lika sant är att du är en del av din omgivning. Du är den plats där du bor. De människor du interagerar med, det landskap du har omkring dig, vädret, klimatet på platsen, infrastrukturen.

Allting påverkar dig i den du är. Vad du säger, vad du gör, vad du har på dig, vad du tänker. Vem du är.

När du byter plats ändras också du en aning. Du säger andra saker, gör andra saker, har på dig andra kläder, tänker andra tankar.

Men platser där du tidigare bott och verkat, platser du bara besökt. Alla bär du med dig inom dig likt årsringar hos ett träd.

Varje plats jag bott på eller besökt är nu en del av mig. Av den jag är. Jag är Norrköping, Luleå och stranden Lalomanu på Samoa. Jag är Gävle, Blekinge och New York. Kiruna, Kristianstad och Kendwa på Zanzibar. För att bara nämna någraav de platser som bor i mig. Som är jag.

En av mina drivkrafter är att jag hela tiden vill lära mig mer och försöka förstå världen. Det är därför jag reser. Och bit för bit blir världen min. Tills jag en dag kan säga ”Världen? Det är jag.” Men jag kommer nog att säga det tyst för mig själv. För riktigt sådär kaxig blir jag nog aldrig.

——————–

Bilden: Jag på Zanzibar.

15 kommentarer på “”Världen – det är jag!”

 1. Jag är gärna också lite Kendwa…
  Den ständiga frågan är annars om man kan återkomma till redan besökta resmål eller satsa på att besöka nya?
  Vi får prata Spanien på lördag 😎

 2. Så är det alla platser man besöker har man med sig hela livet..bra som dåliga men de positiva och vackra platserna och upplevelserna där är de som man bär med sig närmast hjärtat. Att resa är för mig en ynnest då jag har sparat ihop till en upplevelse som man längtar till. Själva planerandet är en stor del av resan..att leta efter en plats där man vill bo på ..min nästa resa för nästa år ska jag resa någonstans och bli hemifrån i 2 veckor..blir nog till Skiatos..har du varit där?
  Grekland är det land jag vill till när jag har semester. Jag åker ju charter för att det är smidigast att resa så. Allt i ett paket ..
  Skulle definitivt resa mer om jag bara hade råd då kulle jag åka iväg varje år till ett varmare land. I år har inte den längtan varit lika stor pga värmeböljan här hemma.

  1. Nej, jag har inte varit på Skiathos. Men vore kul att komma dit någon gång. Jag reser mycket och även om det till stor del förklaras av hur jag prioriterar så är jag så klart medveten om hur priviligierad jag är som kan resa så här mycket som jag gör…

   1. Jag önskar att jag kunde resa mera…Skiathos blir mitt resmål nästa år..min favorit ö är Kreta men dit kan man ju inte åka hela tiden..så nu blir det ett annat resmål. Kreta är ändå en ö jag vill tillbaka till finaste ön att semestra på.

   2. Ja. Kreta är fint. Vi var där en gång i april. Innan alla andra turister var på plats. Det var snö på bergstopparna och blommor på ängarna. Mycket vackert!

 3. Jamen så är det ju. Platser, städer och länder man besökt tar plats i en och förändrar en lite i taget. En del hittar en plats att återvända till gång på gång och andra behöver vandra vidare och förändras ännu mer.

  Vackert med sjalen, jag minns berättelsen kring den.

  1. Kul att du kommer ihåg sjalen. Det här är en annan bild än den jag publicerade när jag skrev om den. Jag är en sådan som ständigt vill utvecklas, lära mer, och besöka nya platser men med ålderns rätt besöker jag oftare samma platser fler gånger. Det finns nästan alltid något mer att upptäcka även på platser där du varit förut.

 4. Ja, jag såg att det inte var samma bild.

  Jag är nog som du, vill se och upptäcka nytt. Min man är precis tvärtom, igenkännandet är viktigt för honom så åren vi åkte till mina föräldrars hus i Los Boliches i Spanien fick vi använda milt tvång för att få med honom någon annan stans. Just nu brinner jag av längtan efter att komma iväg och se något men det är inte läge för stunden. Men ja, det finns alltid nytt att upptäcka även där man har varit många gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s