personligt · resor

Det är så mycket jag saknar


Det är en vacker morgon. Jag försöker fotografera trädet. Den ensamma eken på Vesan i Sölvesborgs kommun, i Blekinge. Jag saknar att ha en kamera på mobilen som klarar att fotografera trädet från tåget utan att det blir fula reflexer i bilden.

I hörlurarna har jag nyss lyssnat på den sentimentala ”det är hit man kommer när man kommer hem” med Euskefeurat. Nu lyssnar jag på den mer lättsamma skrönan ”Bonden och björn” med samma grupp.Jag saknar Norrbotten.

I veckan hade vi en after work med det gamla gänget. Vi tackade av en glad, pigg, duktig, öppen och ärlig kollega som jag en gång anställde som trainee för några år sedan. Jag saknar det gamla gänget. Jag saknar samhörigheten. Att höra till. Att höra ihop. Jag saknar skratten. Men det var härligt att få vara en del av det där igen. Om än bara för en kväll.

I söndags fotograferade jag rosen därhemma som är full av knoppar nu när regnet äntligen kommit. Ska de hinna slå ut nu när hösten är här? Både jag och rosen saknar sommaren. Och de andra sommarblommorna också, som kämpar mot hösten.Jag är inte en sådan som brukar sakna. Jag brukar vara en sådan som ser framåt. Men just idag är jag sentimental.

Nu är det Eldkvarn och ”Alice” i hörlurarna. Himlen kan vänta. Det finns en väg, en plats i solen åt varje människa.

Och tåget är framme i Kristianstad.

7 kommentarer på “Det är så mycket jag saknar

  1. Kanske måste man känna saknad för att uppskatta det man har kvar och det nya man får. Jag vet i alla fall att saknaden gör att man uppskattar det man hade och kan glädjas åt det.

  2. Den första saknaden i ditt inlägg är en halt annan saknad än den vemodiga saknaden efter folk och platser, det är mer en längtan efter något nytt, en ny mobilkamera, om jag tolkar dig rätt, medan den andra slags saknaden är saknad bakåt. Som vi konstaterat tidigare så är nog hösten vemodets tid för många.

    1. Nja, jag längtar tillbaka till min första privatägda iPhone. Den hade en kamera som gick att fotografera genom tågfönstret med helt utan reflexer på bilderna. Tyvärr sprang operativsystem och appar ifrån den… :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s