resor

Katterna på Tabarca

På den spanska ön Tabarca utanför Alicante och Torrevieja, som jag skrev om igår, finns det gott om katter. Närmare bestämt ca 160 stycken. Riktigt så många såg inte vi när vi var på ön. Men många kattbilder blev det.

Numera genomförs kampanjer där katter fångas in och steriliseras av myndigheterna i Alicante. Katterna saknar i regel ägare men är omtyckta av både öbor och turister. Innan myndigheterna lät sterilisera katterna tillfrågades därför öborna som gillade idén. Efter en sådan kampanj hittades i januari 2017 tolv döda katter på ön. Men det är nog smällar du får ta om katterna inte ska bli orimligt många.

Hur som helst såg katterna ut att vara i gott skick när vi var på ön nu på höstlovet. Och lite fräcka är de nog allt också. En lurade till och med av vår femtonåring en räka genom att strategiskt placera klorna i hans ben just som han var i färd med att skala den. Att Anton då hoppade till och tappade räkan på marken är ju inte så konstigt. Och se där fick en kattmamma tag i en läckerbit att dela med sina kattungar!

Personligen så gillar jag katter och tycker inte att de är för många på ön, men jag har förståelse för att myndigheterna inte kan låta dem bli fler än de redan är.
12 reaktioner till “Katterna på Tabarca

  1. Bra att de tar hand om dem lite – de har ju en förmåga att bli många vilket kan bli bekymmersamt. Tror det var på Malta som de också hade gjort en drive och kastrerat en hel del av dem, där fanns också små ”kattbyar” i vissa parker med små hus och krypin för dem, där matade folk dem också så de allra flesta såg riktigt välmående ut.

      1. Jag kan tycka det är en bra och klok idé, hoppas de gör det på många ställen i världen men tyvärr tror jag inte det är så. Jag tänker att det är ett lågt pris för att undvika problem och olägenheter – inte minst för katterna.

  2. Väldigt fin kattserie, många jättevackra kattporträtt. Jag reagerar på det där med sätta klorna i och infektion av nåt slag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s