mat · natur

Svampskogen i november


Det fick bli en runda till skogen idag. Till skogens skafferi. Svampskogen. Trattkantareller hittade vi. Och två gula kantareller. Det blev till en påse för frysen. Det passade ju bra eftersom jag plockade ut den sista till en svampsoppa i fredags. Så nu har vi en ny sista svamppåse i frysen. Det var nog sista rundan till svampskogen för i år. Som inte varit mycket till svampår.

9 kommentarer på “Svampskogen i november

  1. Jag är lite avundsjuk på alla svampplockare. Jag har ingen som helst svampkunskap och skulle aldrig våga äta en egenplockad svamp. Men svamp är så gott! Det får bli ”köpesvamp” även fortsättningsvis så kan jag sova lugnt.

    1. Jag har med mig svampplockandet från barndomen. Är nog lättare då. Men plockar bara sorter jag helt säkertkänner igen. Mest blir det kantareller och trattkantareller. Mums!

  2. Här blev det till slut ett riktigt bra svampår, särskilt trattisarna kom igång ordentligt. Själv plockar jag bara gula kantareller – är lite som Stadsmadam, litar inte på mig själv när det kommer till svamp. Men gula kantareller känner jag igen :)

  3. Att gå på en svamptur i skogen är bland det bästa jag vet även om det bara blir kantareller vi plockar. Men i år blev det inte av, rekade en gång och såg inte en endaste en och sen har vi haft annat att göra. Svampar i en korg är alltid så dekorativa, man får en sorts lyckokänsla av synen.

    1. Tycker bäst om att plocka i korg. Är huvudsyftet ett annat händer det att jag tar med en plastpåse i fickan att plocka i ifall jag skulle hitta svamp, men annars är det korg som gäller! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s