resor

Betalade jag för mycket för inresetillståndet till Kuba?


I förrgår kom våra inresetillstånd till Kuba med poste restante. Så skönt att ha dem i handen. Nu är allt klart inför resan. Utom att packa då. Men det får vänta en tid. Och att läsa på så klart. Men i alla fall.

Det som ändå gjorde mig lite fundersam när jag öppnade kuveret med inresetillstånden var det vikta kvitto som våra fyra individuella entrébiljetter till Kuba låg i. Där specificeras avgiften i två poster. 8b och 21 a. Det första beloppet 792 kr är fyra gånger avgiften avgiften för själva visumet: 198 kr. Det andra beloppet, 1100 kr är fyra gånger för att ansökan inte sker personligen på plats på Kubanska konsulatet som är 275 kr. Under strecket skriver de sedan ”Importe Adicional” 304 kr innan de anger den totalsumma jag betalat in: 2196 kr. De 304 kronorna stämmer väl överens med fyra gånger den postavgift på 76 kr som också ska betalas enligt ansökningsformuläret.

Jag blir bara lite fundersam över hur de uttryckt saken på kvittot. ”Importe Adicional”? Hade jag inte behövt betala denna avgift egentligen?

Om jag någon gång ska ansöka om inresetillstånd till Kuba igen kommer jag att ringa till konsulatet och fråga vilka avgifter som egentligen ska betalas. Men just nu släpper jag det här.

Skönt hur som helst att ha fått dessa papperslappar. För oss tog det 13 dagar. Enligt informationen på konsulatets hemsida kan det ta upp emot en månad.

6 reaktioner till “Betalade jag för mycket för inresetillståndet till Kuba?

 1. Nja, det beror nog på varifrån du beställde dessa? Ifall det var en kommersiell aktör som agerade mellanhand blir det ju dyrare. När jag äkte till Kuba flög jag med Air Canada och då ingår inresetillstånd i biljettpriset. Det delades ut på planet.

  1. Okej. Det var ju annorlunda. Hoppas att det inte är samma med Turkish Airways så att jag har betalat dubbelt… Men jag köpte i alla fall direkt av konsulatet. Så – inga mellanhänder.

 2. Lite för mycket har du nog betalt .
  Vi betalade 890 kr för 2 st med postavgiften, tog 2 dagar .
  Mailade dokumenten .
  Till Slavinkompaniet. Det var d bästa billigaste jag lyckades hitta 😊

  1. Intressant att det blev billigare att gå via en mellanhand! Så brukar det ju inte vara. Men konsulatet här har ju väldigt höga tilläggsavgifter för den som söker per post…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s