resor

Jag tänker på Havanna


En tornado drog in över Kuba på måndagsmorgonen svensk tid när det ännu var söndag på Kuba. Tre personer ska ha dött och ett par hundra skadats.

Så här rapporterade SVT igår: ”På bilder från den kubanska huvudstaden syns det hur stans karakteristiska amerikanska bilar ligger krossade i rasmassor från husen. Människor tar sig fram bland tegelhögar och betong. Fler än 200 000 människor ska ha blivit av med sitt vatten, framför allt för att vattenpumpar slutat fungera under utbredda strömavbrott.”

Men hur är läget just nu? Jag söker efter svenska nyheter, men jag hittar inga sedan den första rapporteringen. Jag söker efter färska bilder på Instagram, men det finns inga från denna veckan. Det verkar som att internet fortfarande ligger nere.

Jag använder Google Translate för att läsa den kubanska statens officiella nät-tidning. Den rapporterar att 489 arbetslag är igång med att rensa undan allt skräp, att målet är att el och sanitet ska fungera på söndag igen men att bostäder är det största problemet att lösa.

Jag tänker på hur de har det i Havanna.

Bilden är ifrån när vi var där. Det känns som för ett ögonblick sedan.

6 kommentarer på “Jag tänker på Havanna

  1. Jag tänkte på dig när jag såg nyheterna. Det kommer en så nära när man som ni just har varit där. Alltid lika förfärligt.

    1. Ja. Hemskt. Och frustrerande med så lite rapportering. Tänk om det varit Miami som drabbats. Hade lika färna kunnat vara. Då hade det vevats dagarna i ända…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s