resor

Sluta-flyga-trenden är bra (men jag tänker inte göra det)

Det här blogginlägget från förra året har fått mycket trafik de senaste dagarna så jag uppdaterade det lite.

Halloj världen!

Jag skrev för ett år sedan ett blogginlägg med utgångspunkt i en tidningskolumn om flyget och klimatet. Redan då duggade de tätt de där kolumnerna. Bland annat var det Isobel Hadley-Kamptz som skrev om att hon slutat flyga helt sedan ett och ett halvt år och att hennes avund på oss som fortfarande flyger inte visste några gränser.

Bäst men fel om England
Det är Påspåret-Isobel, ni vet och det hon skrivit är det bästa inlägget i den här debatten hittills. Även om hon nog har fel om tågresor till England. Det är troligen inte krångligare att göra sådana än att göra tågresor till Italien.

Disneykoraller
Isobel hänvisar i sin tur till Jens Liljestrand som skrev i samma veva om hur han är trött på att visa sitt barn en döende värld. De hade flugit till Kenya för att snorkla på ett korallrev och blivit besvikna över att det inte…

Visa originalinlägg 895 fler ord

4 kommentarer på “Sluta-flyga-trenden är bra (men jag tänker inte göra det)

  1. Jag tänker inte sluta flyga. Det finns annat som är viktigare att kämpa för.
    Läste i en annan blogg om flygskam, nytt ord för mig. Att lära känna andra kulturer och människor är fredsbevarande, stod det och där håller jag helt med om, mycket viktigt i dagens läge med mer förståelse.
    Ha en bra dag!

  2. Jag saknar helhetsperspektiv. Ett tag var det kor som var skuld till allt klimatelände, nu är det flyget. Som individ kan jag bara göra mitt bästa och jag saknar att de som verkligen kan göra något som har effekt och påverkan som industrier, kolkraftverk, politiker, lobbyister osv ska komma loss. Och jag är väldigt trött på vad som är ”miljövänligt”. T ex skulle elbilen vara så miljövänlig tills det kom fram att batterierna tillverkas allt annat än miljövänligt och innehåller delar som miljön inte mår bra av. Jag går och handlar med min väska som kan användas flera gånger för plastkassar är ju av ondo. När jag kommer hem tittar jag på varorna som nästan alla är inslagna i plast! Inte konstigt att man blir lite trött….

  3. Eller hur! Hela kedjan börjar med var investeringarna görs. Därför är sparande och försäkringar de två saker som vi som konsumenter borde fokusera mest på. Men det pratas det nästan inte alls om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s