natur · resa med ungdomar · resor · tåg · vackra platser · vandra

Ta tåget till Abisko


I början av augusti 2017 var vi i Abisko. Vi tog tåget dit. Det är en väldigt vacker plats. Vid den tiden på året har inte all snön smält undan än. Och snart kommer hösten. Svenska Arktis.

En dag tog vi liften upp till Nuolja Sky Station. Bilden är där uppifrån. Vi vandrade därifrån ca 7-8 km först söder ut och sedan åt sydväst längs en markerad led på kalfjället Slåttatjåkka.

Därefter gick vi lika lång väg tillbaka åt nordost genom fjällbjörkskogen tillbaka till Abisko turiststation. Totalt cirka 15 km.

Visste du att det går nattåg direkt till flera turistorter i Lappland? Från Stockholms central avgår dagligen ett nattåg klockan 18:11 som utan byten är i Abisko klockan 11:14. Ett annat nattåg avgår klockan 21:12. Då blir det byte i Boden och du är sedan framme klockan 15:59.

8 kommentarer på “Ta tåget till Abisko

  1. Just där uppe på berget har jag också vandrat. Sovit i tält, plockat hjortron och svamp. Mycket mindre folk precis utanför nationalparkens gränser. Och så högt upp finns inte mask i sopparna.

    1. Så smart! Vi sågmassor av hjortron men det var längre nere i dalen. Hade inget att plocka i och kanske lika bra det. Vet inte ens om det är tillåtet att plocka bär i nationalparker?

    1. Var väl närmaste station till Umeå förr. Nu har de ju en kustbana. Vet inte om det stannar några tåg i Vännäs längre. Fint namn på en ort. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s