resor

Och så en hälsning från Paros


Vi har nått den sista ön nu på vår odyssé sommaren 2019 i Kykladerna. Paros är en av de mer kända öarna i ögruppen och en riktig hub i båttrafiken i den grekiska arkipelagen. Och här är betydligt mer liv och rörelse än på Folegandros, Amorgos och Donousa.

Dags att börja växla upp igen. På väg mot vardagen. Men också att ta vara på det sista gottiga av semestern.

5 kommentarer på “Och så en hälsning från Paros

  1. Den byggnaden känner jag så väl igen. Vi var på Paros i tre veckor för länge sen och besökte även Antiparos, Delos, Naxos, Mykonos och Santorini. Om jag inte glömt någon. Men målet var att koppla av, sola och bada.

    1. En kyrka, tror jag. Härlig resa låter det som! Vi (jag och Anders) var på Paros en eller två veckor 2002. Vi besökte då även Antiparos och Mykonos som vi flög till och från. Och Naxos var vi också på en vecka i kombination med en vecka på Santorini 1996. Delos har jag aldrig besökt. Var där fint?

      1. Hela Delos är en arkeologisk utgrävning, väldigt intressant med en massa vackra ruiner, statyer, lämningar. Och ett museum. Det är ett världsarv, mycket intressant och sevärt.

      2. Åh! Hade koll på att Delos var den heliga ö som Kykladerna fått sitt namn efter – öarna ligger runt Delos, men inte tänkt på att där kan finnas ruiner kvar. Googlade lite nu. Ser fint ut. Får bli ett besök där en annan gång. Nu är vi på väg hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s