blommor · Flowers on Fridays · resor

Blomman jag aldrig lär mig stava rätt


Bougainvillea. Jag måste alltid googla hur det ska stavas. Jag läser mig till att de också heter trillingblomma. Det är det lättare att stava till. Och de kommer från Amazonas i Sydamerika från början.

Men här är det en gren av växten som slingrar sig ner på en restaurang på ön Folegandros i Grekland.

Lika vacker där som överallt där den växer.

Jag har bestämt mig för att hänga på utmaningen och temat ”Flowers on fridays”. Det här är mitt femte inlägg i serien.

Utmaningen går ut på att publicera en bild på blommor varje fredag, året ut.

8 kommentarer på “Blomman jag aldrig lär mig stava rätt

  1. Undrar hur blomman fått det namnet. ”Bougainville är en ö och provins (autonom region) i Papua Nya Guinea i västra Stilla havet.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Bougainville
    Kanske för att hedra ”Louis Antoine de Bougainville, född 11 november 1729 i Paris, Frankrike, död 31 augusti 1811 i Paris, var en fransk sjöfarare, greve, upptäcktsresande och författare.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Louis_Antoine_de_Bougainville

    Vid en ytterligare sökning visade det sig att min gissning inte var fel, för att ”Släktet är uppkallat efter Louis Antoine de Bougainville, en fransk upptäcktsresande som ledde den expedition som fann växterna i Brasilien på 1760-talet.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Trillingblomssl%C3%A4ktet

    Vad vore livet utan dig och Google? ;-)

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s