resor

Avsluta helgerna med en resa till solen – tre förslag

2536314a-d77a-409d-8881-ad9184e559d8Det är annandag jul och tiden rusar vidare mot nyår och trettonhelgen. Är du trött på mörker, kyla och gråväder? Sugen på att snabbt boka en resa till solen och ge dig av? Är det ens möjligt? Jag har kikat lite på alternativ och kommer här med tre tips.

Min tanke var att leta reda på många fler alternativ, men jag ser att mycket är slutsålt. Andra alternativ, som Turkiet, ser inte ut att få något bra väder under perioden. Så om du faller för något av dessa tre alternativ bör du skynda att fynda. Särskilt då med att boka flyget.

1. Málaga, Spanien, 5 dagar
Málaga är en hamnstad på Costa del Sol i Spanien och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Centralorten har lite mer än en halv miljon invånare, och hela storstadsområdet cirka en miljon invånare. Vädret i Malaga ser ut att bli soligt och fint med temperaturer från 18 till 21 grader under perioden den 1 till den 6 januari.

Direktflyg från Stockholm och hem igen, dessa dagar, finns både med Ryanair från Skavsta (Nyköping) och med SAS från Arlanda. I båda fallen kostar det ca 5000 kr per person tur och retur om båda tar med sig var sin kabinväska.

Några hundralappar dyrare blir det från Köpenhamn. Men är du beredd att resa med en kortare mellanlandning i Amsterdam på vägen kan det å andra sidan bli några hundralappar billigare.

Dubbelrum kan du hitta för till exempel 550 kr per natt (Villa Málaga).

Totalt blir kostnaden för flyg och boende från ca 6500 kr per person i dubbelrum. Om du, liksom jag, klimatkompenserar dina flygresor genom att skänka en gåva till VI-skogen tillkommer 125 kr per person.

2. Fuerteventura, Kanarieöarna, 1 vecka
Det här är den näst största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Den ligger ca 100 kilometer utanför Afrikas nordvästra kust i Atlanten. Vädret ser ut att bli klart till halvklar under perioden 30 december till 6 januari, med en temperatur på runt 19 – 20 grader.

Flyg tur och retur med Norwegian från Kastrup kostar från 7300 kr per person. Från Stockholm är priset samma dagar 8900 kr per person. Hotellrum för två finns på till exempel Labranda Bahía de Lobos för 1060 kr per natt. Alltså 3700 kr per person för en vecka. Totalt ca 11000 kr per person om ni reser frånKastrup.

3. Hurghada, Egypten, 5 dagar
I den egyptiska badorten vid Röda Havet ser vädret ut att bli i huvudsak soligt och temperaturen varierar mellan 21 och 22 grader från den 1 till den 6 januari.

Flyg med en mellankandning finns från Köpenhamn för 4700 kr per person. Från Stockholm kostar motsvarande resa 6700kr.

Du kan boka ett dubbelrum på Hurghada Long Beach Resort för 637 kr per natt. Priset blir då totalt 6600 kr per person från Kastrup och ytterligare två tusenlappar från Stockholm.

Visum krävs förresa till Egypten. Detta kan enligt uppgift ordnas på flygplatsen. Passet måste vara giltigt i minst sex månader från ankomstdatumet.

Funderar du på en jullovsresa inför nästa år kan du läsa mina bästa tips här.

Bilden föreställer en pool i en helt annan del av världen. Huruvida det är behagligt att bada i aktuella temperaturer och om poolerna är öppna den här tiden kan variera från ort till ort och hotell till hotell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s