blommor · resor · vandra

Julrosor på Kuba


Den här bilden är ifrån Viñales på Kuba. Under jullovet i slutet av förra året och i början av detta besökte jag Kuba tillsammans med min familj. Jag har bloggat en hel del om det. Jag har också samlat ihop mina bästa Kuba-tips i ett särskilt inlägg.

Julrosen är en krukväxt här hemma, som numera officiellt heter julstjärna. Den kommer ursprungligen från Mexico där den växer vilt som buskar som kan bli flera meter höga. Den används, förutom som krukväxt till jul, även som prydnadsbuskar, i många varmare länder.

Just den här busken hittade jag när jag på eftermiddagen sista dagen i Viñales gick jag en liten runda på egen hand medan Anders köpte telefonkort och pojkarna vilade på rummet. De här trakterna på Kuba var väldigt trevliga att vandra runt i.

2 kommentarer på “Julrosor på Kuba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s