barn · resor

Adventskalender 2020 – lucka 14

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 9 år sedan

Onsdagen den 14 december 2011. 

Ute i världen: Efter nära nio år av utdraget och kontroversiellt krig avslutade den amerikanska presidenten Barack Obama USA:s militära närvaro i Irak den här dagen. Det har nu alltså gått bara något längre tid sedan det kriget slutade som det då hade gått sedan det började. Bulgarien meddelade å sin sida den här dagen att de tänkte införa ett rökförbud på allmänna platser inomhus 2012. Och i södra Nigeria miste natten till den 14 december minst 20 människor livet sedan en passagerarbåt förlist.

Men hemma i Karlshamn var det den här kvällen ljuset som segrade över mörkret. I form av ett gulligt Lucia-tåg på Bodetorpsskolan här i Karlshamn. I en fin gammal folkskolebyggnad som redan vid den här tiden hunnit fylla 102 år.

Det var tvåorna som lussade för föräldrar och syskon den här kvällen. Vår äldsta son Anton var med bland de lussande barnen.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 13

Adventskalender 2020 – lucka 15

3 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 14

  1. Alltid lika fint med luciatåg. Jag saknar dem sen jag slutade jobba. I år såg jag på Luciafirande från Jukkasjärvi och kände igen mig där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s