resa med barn · resor · Stränder

Adventskalender 2020 – lucka 15

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 12 år sedan

Den 15 december 2008. Vi hade varit i Noosa i Queensland, Australien, några dagar. Ofta badade vi i poolen vid lägenhetshotellet i Noosaville på förmiddagarna. Åt lunch på en restaurang i närheten. Och tog sedan bussen till Noosa Heads där vi badade i havet vid Main Beach och/eller promenerade i omgivningarna. På en udde i havet finns en nationalpark och den ganska korta Hasting Street i Noosa är en av Australiens äldsta turistgator.

Namnet Noosa kommer från ett aboriginskt ord för ”skugga” på språket kabi. Ett kabitalande folk hade bott i trakten i 40 000 år när den första besökaren med europeiskt ursprung dök upp på platsen 1828. Och stranden vid Noosa Heads har varit en populär badstrand sedan 1890-talet, då människor bosatte sig här för att jobba i skogsindustri och gruvor. Från 1920-talet började caféer och hotell anläggas längs stranden och efter andra världskriget tog turismen fart på riktigt här. Och nu är detta först och främst en turistort, inte minst populär bland australiensiska pensionärer. Men även barnfamiljer.

Vi blev ofta kvar på stranden till sen eftermiddag eller tidig kväll innan vi tog bussen tillbaka till Nossaville för att, oftast, äta kvällsmat som vi tillagade själva i den lilla lägenhet vi hyrt.

4 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s