adventskalender · barn · resor

Adventskalender 2020 – lucka 21

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 6 år sedan

Den 21 december 2014 var en söndag. Anton, vår förstfödde, skulle spela innebandy i Ryd. Under tiden som han bytte om och laddade upp med laget besökte vi andra tre i familjen bilkyrkogården på Kyrkö Mosse. Platsen ligger strax utanför Ryd längs länsväg 119 mot Hässleholm. Det är en bilkyrkogård med en lång historia. En man vid namn Åke Danielsson bedrev torvbrytning på mossen innan han vid slutet av 1940-talet gick över till att bedriva en bilskrot på platsen. Idag är de av naturen delvis övervuxna bilarna närmast kultförklarade av amatörfotografer från hela landet.

Efter att vi varit där och tittat på bilarna tittade vi på innebandymatchen.

Den här dagen berättades det för övrigt i svenska medier om en rumänsk tiggare som vunnit inte mindre än ett par hundra tusen kronor på en skraplott. För de pengarna tänkte han bygga sig ett hus hemma i Rumänien.

Märkliga är historiens alla vindlingar. Somligt som inte ser så lovande ut kan plötsligt eller långsamt förbytas i något annat och bättre. Så ge aldrig upp!

(Dock rekommenderar jag inte vare sig lotter eller annat spel för den som vill tjäna pengar – men det är en annan historia.)

4 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 21

  1. Jag minns när ni var dit – är det så länge sen? Men då blev jag sugen på att få komma dit en dag. Snön ge en extra touch åt bilderna – och den turkosa jackan – fint!

      1. Jag skulle vilja besöka den andra bilkyrkogården, Båtsnäs när det är frost. Men det är långt dit och svårt att tajma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s