adventskalender · resor

Adventskalender 2020 – lucka 23

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för ett och två år sedan

Dan före dopparedan. Den 23 december.

Förra året, 2019, var det en måndag. Jag jobbade hemifrån den dagen. Jo, jag brukar numera jobba hemifrån ungefär en dag i veckan även i vanliga fall. Och på kvällen åkte vi iväg mot Östergötland. På bilden ovan syns Albin, min yngste son, slappa i soffan, ungefär mitt på dagen. Men fokus i bilden är på den lilla granen i förgrunden. Australien-granen. Vi kallar den så.

Vi köpte den nämligen i Sydney på självaste julafton 2012. På bilden nedan syns min familj i den lilla blomsteraffär där vi köpte granen. Det är den som står där på hyllan längst upp till höger. Vi hade den sedan på vårt hotellrum för att bättra på julstämningen lite. Och vi tyckte sedan att den var så fin att den fick följa med hem.  Vi köpte en extra resväska i Sydney, billigt på en kinesisk marknad, för att kunna ta hem den och ett kricket-set som barnen fått i julklapp.

De nedersta två bilderna är ifrån ett hotellrum i Istanbul för två år sedan, på kvällen den 23 december 2018. Albin och Anton som vilar sig och kollar sina telefoner sedan vi just anlänt dit. Då var vi på väg till Kuba. Men först skulle vi fira julafton i Istanbul.

Men i år är vi inte på väg någonstans alls så här på dan före dopparedan. Mer än att vi är på väg mot bättre tider. Får vi verkligen hoppas!

En kommentar på “Adventskalender 2020 – lucka 23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s