boende · resor

Ett prisvärt hotell i Singapore – som alternativ till de häftigaste lyxhotellen

På väg till och från Borneo hösten 2019 stannade vi till i Singapore både på ut- och hemresan. Vi bodde på olika hotell de båda gångerna. Jag har redan berättat om hotellet där vi bodde på utresan. Men inte om det där vi bodde på hemresan. Men det förtjänar faktiskt också ett eget inlägg.

På utresan har vi bott på berömda Marina Bay Sands. Dyrt var det att bo där. Jag har faktiskt aldrig betalt så mycket per natt för ett hotellrum tidigare som vi gjorde där. Två nätter hade vi då. Men så hade vi en sådan jäkla tur och blev uppgraderade till en lyxsvit! Wow! Dyrt var det, som sagt, att bo där, men mot bakgrund av den lyckade uppgraderingen kan jag faktiskt omöjligt ångra att jag valde att bo där!

Nästan halva priset

Men inför hemresan har vi valt ett hotell som kostar oss ungefär hälften per natt jämfört med Marina Bay Sands. Det är fortfarande dyrare än vi brukar bo. Men mer inom det rimligas ram. Vi ska ändå bara bo där en natt innan det är dags att åka hem.

I samband med att vi checkar in på Hotel Jen Orchardgateway by Shangri-La påminns jag om att jag har bokat rummet utan frukost. Det vill jag nu köpa till. Det är ändå ganska praktiskt att äta på hotellet. Men det är inte billigt. Mitt råd är att du bokar frukost samtidigt som du bokar hotellet, om du har möjlighet. Det blir sannolikt billigare.

(Frukost ingick för övrigt inte heller i det dubbla pris vi betalat på lyxhotellet där vi bott på utresan.)

När vi checkat in och sedan ska ta hissen upp till rummen möts vi i hissdörren av en pigg liten robot. Den heter Jeno och står tydligen för rumsservicen här. Jag gissar att den är kompis med R2-D2.

Rummet är sedan rent och fräscht och ser i det mesta ut som hotellrum brukar göra. Jag fotograferar en kudde i en fåtölj som har ett extra glatt budskap.

Takpoolen

Vi hinner med ett snabbt dopp i takpoolen innan den stänger klockan elva på kvällen. Åh! Denna underbara tropiska värme som gör att man vill bada även sena kvällar mitt i en storstad. Och från den här takpoolen ser vi den kända Marina Bay Sands med sina tre skyskrapor och en takvåning som sträcker sig över alla tre, och som ser ut som en gigantisk surfingbräda. Det var ju där som vi inledde vår resa en annan sen kväll, knappt 14 dagar tidigare, i deras mer kända takpool.

Inte anar vi att en pandemi ska komma att förändra en hel värld inom bara fyra månader, och omöjliggöra sådana här resor för ingen vet hur lång tid. Men vi är ändå, trots att vi inget vet, tacksamma för det äventyr vi fortfarande är ute på. Det har varit – och är fortfarande – en extraordinär resa, även i en normal värld.

Nästa morgon och förmiddag dräller vi runt lite på stan efter den där dyra frukosten. Till lunch blir det hamburgare på en känd snabbmatskedja.

På hotellet får vi sedan lov att använda poolen efter att vi har checkat ut. En extra lyx. Detta tillåts inte överallt. Inte på Marina Bay Sands till exempel. Så det är en klar fördel här.

Så det får bli ett sista poolhäng, där vi pratar länge med två kvinnor från Australien och sedan säger hejdå till min bror med familj som ska resa hem tre timmar efter oss, och tackar för trevligt ressällskap innan vi lämnar centrala Singapore i en taxi i solnedgången.

Det här är ett fyrstjärnigt hotell att jämföra med de mer kända lyxhotellen i Singapore, som tidigare nämnda Marina Bay Sands eller det mer klassiska Raffles, som båda är femstjärniga. Men det är ett betydligt mer prisvärt alternativ till de allra häftigaste lyxhotellen – särskilt om du inte skulle råka ha den extrama turen att bli uppgraderad där – men som ändå fortfarande känns riktigt lyxigt. Särskilt gäller detta takpoolen och miljön runt den.

En robot som erbjuder rumsservice,
Ett sent kvällsdopp i takpoolen på Hotel Jen Orchardgateway by Shangri-La i Singapore.
En kudde på rummet lovar att dagen ska bli fantastisk.
Mysig miljö för poolhäng.
Rosa frangipaniträd blommar vid poolen.
En fruktdrink att svaka sig med.

Läs mer: Kvällspromenad och äta middag i Little India, Singapore

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s