adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Australien – lucka 13 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2012 var vi i i Australien över jul och nyår.

Det här året pluggar min sambos systerson i Sydney, Australien. Vi passar på att följa med Anders syster när hon reser till Australien för att hälsa på sin son.

Det är julafton och fint midsommarväder i Sydney. Vi promenerar en sväng vid det berömda operahuset. Byggnaden ritades av den danska arkitekten Jørn Utzon och invigdes den 20 oktober 1973. Det ligger i Sydneys hamn, norr om botaniska trädgården och i närheten av den nästan lika berömda Sydney Harbour Bridge.

Tidigare på dagen har vi köpt en liten bordsgran i plats som vi fortfarande har kvar och senare på dagen ska vi äta pizza med lufttorkad skinka. Också det en slags julskinka, på sitt sätt.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Världens 3 mest kända sevärdheter byggda med svenskt material

4 kommentarer på “Jul utomlands – Australien – lucka 13 – adventskalender 2021

  1. Jag kommer ihåg bordsgranen. Roligt med den skandinaviska kopplingen – en dansk arkitekt och över en miljon svenska kakelplattor från Höganäs. Och att han blev inspirerad när han skalade en apelsin.

    1. Ah! Blev han inspirerad när han skalade en apelsin? Det visste jag inte. Jag har alltid tänkt att operahuset påminner om den typ av scener som kallas ”snäcka” och var vanliga i parker förr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s