adventskalender · julresor · resa med barn · resor

Jul utomlands – Australien – lucka 14 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2012 var vi i i Australien över jul och nyår.

Det är juldagen 2012. Vi går en promenad i Sydney. Ner till vattnet och Harbour Bridge. Men istället för att gå bort mot Circular Quay, operahuset och den botaniska trädgården — vårt favoritstråk i Sydney — viker vi av åt andra hållet.

Vi passerar en rondell med en kvaddad bil i mitten. Och mitt i bilen en stor stenbumling. Det ska antagligen föreställa ett konstverk. Kvarteren här känns annars mycket som 1800-tal med en blandning av gamla industribyggnader, hamnområde och äldre bostäder i tvåvåningshus.

Så passerar vi under en frangipani. Ett träd med väldoftande tempelblommor. Blommor har fallit till marken. Albin, vår minsting som bara är sju år gammal, plockar upp en blomma för att ge den till sin mamma. Till mig.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Missa inte Manly när du är i Sydney!

4 kommentarer på “Jul utomlands – Australien – lucka 14 – adventskalender 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s