resor

Missa inte Manly när du är i Sydney!


Jag lovade för en tid sedan att skriva ett inlägg om Manly som är en badort som nås lättast med färja från Circular Quay intill det berömda Operahuset mitt inne i Sydney.

Färjorna anländer till Manly Wharf på den västra sidan och redan där finns ett par små stränder. Där är fint och särskilt i solnedgången men stanna inte där. Följ istället huvudgågatan, the Corso, rakt igenom den lilla badorten tills du kommer till den östra stranden. Det är den som kallas Manly Beach. Stranden är lång och där är ofta höga vågor och gott om surfare.

Söker du lugnare vatten kan du följa strandpromenaden Marine Parade åt sydost. I slutet av gång- och cykelbanan finns den lilla men fina Shelly Beach och på vägen finns både en gratis saltvattenbassäng och några ännu mindre stränder. Har du tur ser du flera ödlor med det engelska namnet Australian Water Dragon intill gångvägen.

Jag har själv aldrig besökt Bondi Beach, så jag ska väl egentligen inte uttala mig, men jag förstår faktiskt inte varför Bondi är så mycket mer välkänd och välbesökt av svenska turister i Sydney. När Manly har så mycket att erbjuda!

#31 i #blogg100

Bilderna är ifrån slutet av december 2012.

7 kommentarer på “Missa inte Manly när du är i Sydney!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s