adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Sydney – lucka 23 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2008 kom vi till Sydney, ett av de sista stoppen på vår jordenruntresa, den 22 december.

Det är den 23 december 2008.

(Det är 13 år sedan. Var tar tiden vägen egentligen?)

Nu gäller det att skynda att köpa de sista julklapparna till barnen. Imorgon hoppas vi ju på att tomten ska hitta oss. Trots att vi är på andra sidan jorden.

Av den anledningen hamnar vi i Queen Victoria Building som är ett kulturminnesmärkt varuhus från slutet av 1800-talet med vad som måste vara en av världens maffigaste plastgranar. I vart fall inomhus. Tre våningar hög är den och alltid fantastiskt dekorerad, enligt olika teman varje år.

Längst ner, på bottenvåningen, under graden ser vi en ung kör, klädd helt i vitt, sjunga vackra julsånger. Lite som ett svenskt lucia tåg. Men ändå inte. Här känns de ljusa kläderna betydligt somrigare än våra svenska varianter. Inte så konstigt kanske.

På nästa våning ser vi granens mittendel (översta bilden).

Längst upp, på second floor, som då på svenska blir den tredje våningen ser vi sedan julgranens topp. Pojkarna extra små på bilden, intill den stora granen.

Små pojkar vid en stor inomhusgran i Australien.

Den här dagen var det inte tal om att hinna med några badutflykter, men missa inte Manly om du någon gång åker till Sydney över jul.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Missa inte Manly när du är i Sydney!

2 kommentarer på “Jul utomlands – Sydney – lucka 23 – adventskalender 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s