julresor · resor

Jul utomlands – Sydney – lucka 22 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2008 kom vi till Sydney, ett av de sista stoppen på vår jordenruntresa, den 22 december.

Det är den 22 december 2008 som vi lämnar Noosa i Queensland för Sydney i New South Wales.

Så, jo det stämmer alltså att vi firat jul två gånger i denna Australiens största storstad. Dessutom med bara fyra års mellanrum. 2008 och 2012. Samma år som Barack Obama valdes till president i USA. Inte för att det har något med saken att göra. Men ändå.

2008 var vi iväg på en jordenruntresa på en del av vår föräldraledighet. Och 2012 hälsade vi på min sambos systerson som då pluggade i Sydney.

Så kan det gå!

På bilden kollar då treåriga Albin in julgranen i foajén på det lägenhetshotell där vi har hyrt in oss för några dagar.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Jorden runt på 79 dagar. Vi visade våra barn världen!

6 kommentarer på “Jul utomlands – Sydney – lucka 22 – adventskalender 2021

    1. Hej! Jag skulle vilja använda en av dina fina bilder till att måla av. Det gäller en bild på Kalmar slott. Skulle jag kunna köpa den av dig? Vänligen

    1. Hej! Ja, det går bra att använda mitt foto som förelaga till en målning. Jag behöver inte ha betalt men om bilden visas upp på nätet vill jag att du anger att den är målad efter tt foto av mig och länkar tillbaka till det blogginlägg där du hittade bilden. Om den används i en utställning eller säljs vill jag också att du anger att den är målad efter ett foto av mig och hittades på bloggen ”Halloj världen!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s