barn · jorden runt · resa med barn · resor

Jorden runt på 79 dagar. Vi visade våra barn världen!

Pojkarna på First Landing Resort, Fiji

  Pojkarna på First Landing Resort, Fiji

Vi gjorde det som många drömmer om. Vi använde en del av föräldraledigheten till en långresa. Jorden runt. Smaka på den.

Födelsedag och haj på Fiji
Minstingen fyllde tre år på Fiji. ”Det är inte jag som fyller år!”, utbrast han generat när personalen på First landing Resort först sjungit en fijiansk födelsedagssång och sedan ”happy birthday” för honom. Men visst var han glad för uppvaktningen också. Och chokladtårtbiten. En annan minnesbild från Fiji är minstingen som dansar ”elddans” (utan eld) barfota i sanden till Söderhavsmusiken. Ytterligare en när vår förstfödde för första gången använder sina simglasögon utomhus och får syn på en liten revhaj det första han ser under vattnet!

Fler högtider
Han fyllde fem år i Noosa, Australien och fick också han en födelsedag han var mycket nöjd med. Julen firade vi i Sydney och nyår på Ko Chang i Thailand.

Resväg och upplevelser
Vi valde alltså att resa västerut. Eftersom vi är en morgontrött familj fick vi på så sätt litet längre dygn och lättare med jetlagen. Första stopp var USA där vi bodde några nätter i Newport Beach strax söder om Los Angeles. Sedan Fiji 11 nätter. Nya Zeeland , Australien och så sist Thailand besökte vi ungefär tre veckor vardera. Vi såg kaskelottvalar och delfiner i Kaikoura, Nya Zeeland. Såg en jättesköldpadda lägga ägg på Heron Island, Stora barriärrevet. Betraktade surfkulturen i Noosa. Smakade den goda thailändska maten på plats. Bland annat. Vi visade våra barn världen! Och de gillade vad de såg och upplevde.

Blogginlägg
Jag skrev blogg under hela resan och alla inläggen finns att läsa här:

(Den här resan gjorde vi från slutet av oktober 2008 till mitten av januari 2009.)

19 kommentarer på “Jorden runt på 79 dagar. Vi visade våra barn världen!

  1. Häftigt och modigt att bege sej ut på en längre resa med sina barn. Men definitivt ett minne för livet, för både vuxna och barn! :)

  2. Jag tycker ni gjorde helt rätt att göra den resan.. skulle gärna vilja göra det själv. Vilken upplevelse… vet att min snart sjuåring skulle verkligen tycka om att göra den resan och han skulle utveckla sig.. skulle gärna göra den med mellersta sonen också…Har ni funderingar på att göra om det? kram

  3. Precis en sån resa vill jag göra någon gång i mitt liv. Har inga barn nu men jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att en dag vissa ”dem” världen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s