adventskalender · jorden runt · resa med barn · resor · risker

Jul utomlands – Thailand – lucka 19 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2008 kom vi till Thailand, det sista landet på vår jordenruntresa, den 27 december.

Här befinner vi oss ute mot gatan till, alldeles intill hotellet där vi ska bo ett par nätter i Bangkok. Albin är bara 3 år gammal och har just hittat en liten thailändsk kille att leka med — språkbarriären till trots. De leker bara en kort stund tillsammans, men jag hinner fånga ett ögonblick av den stunden på bild.

Alla mår fortfarande mycket bra efter ankomsten till Thailand. Den här dagen har vi annars bland annat ägnat åt att fixa bussbiljetter för vidare resa inom landet nästa dag.

Men det goda måendet ska inte förbli så länge till. Först ut att börja kräkas, senare samma dag, är just Albin. Han blir mycket förvånad. Har aldrig haft vinterkräksjuka innan. Sedan är det Antons tur. Och sist blir även min sambo Anders dålig.

Att resa vidare nästa dag är inte att tänka på och vi orkar inte ens protestera när hotellet vill ha väl mycket betalt för att förlänga vår vistelse med en ytterligare natt.

Jag försöker i alla fall boka om våra bussbiljetter på telefon, men det går dåligt. Eller. Det går inte alls, för att vara helt korrekt. Det får kvitta. Nu handlar det om att ta hand om tre sjuklingar. Som blivit smittade på flyget på väg hit. En person satt nämligen och kräktes på stolsraden precis framför de tre som nu är sjuka.

Det är inte alltid det blir exakt som man tänkt sig, här i livet.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Jorden runt på 79 dagar. Vi visade våra barn världen!

5 kommentarer på “Jul utomlands – Thailand – lucka 19 – adventskalender 2021

  1. Gullig bild, barn hittar alltid sätt att kommunicera med varandra. Trist med magsjukan – men kräkningar på plan är annars ofta ¨åksjuka, minns när jag sysselsatte flygvärdinnorna när vi skulle landa i Bulgarien en gång, de sprang och bytte spypåsar, jag satt ju fastspänd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s