adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Thailand – lucka 20 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2008 kom vi till Thailand, det sista landet på vår jordenruntresa, den 27 december.

I Bangkok drabbas min sambo och våra två, då små, pojkar av kräksjuka. Men bara en dag försenade kommer vi ändå iväg till ön Koh Chang.

Där är det min tur att bli sjuk. Tur ändå att vi hann fram innan magsjukan slog till.

I Thailand är det annars svårt att veta hur mycket av ljusdekorationer som är julpynt. En och annan plastgran så klart, men det mesta övriga av ljuslyktor och lampor lyser nog året runt. Thailand är ju inte heller något kristet land, så de juldekorationer som ändå finns där är för turisternas skull.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Om Ko Chang

2 kommentarer på “Jul utomlands – Thailand – lucka 20 – adventskalender 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s